PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

7607.jpeg
Foto: dolgachov / 123RF
Kuldīgas novada pašvaldība atteikusies no skolu tīklu optimizācijas plāniem un saglabās esošo izglītības iestāžu tīklu.

Pērn pavasarī pašvaldība nodeva publiskajai apspriešanai Kuldīgas novada izglītības stratēģijas projektu, kas paredzēja trīs iespējamos scenārijus Kuldīgas novada skolu tīkla optimizācijai. Viens no priekšlikumiem bija vidējo izglītību koncentrēt vienkopus un virzīties uz valsts ģimnāzijas izveidi pašreizējā Kuldīgas Centra vidusskolā, ziņu aģentūru LETA informēja Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa.

Sabiedriskajā apspriešanā aktīvi iesaistījušies iedzīvotāji un skolas, paužot iebildumus pret tik nopietnām reformām. Pašlaik pašvaldība ir atteikusies no mērķa par katru cenu izveidot Kuldīgā valsts ģimnāziju.

"Izglītības stratēģijas izstrādi mēs pašlaik esam apturējuši un palikuši pie tā skolu tīkla, kāds ir šobrīd. Tas nozīmē, ka tuvākajā laikā neplānojam neko mainīt un nogaidām, kas notiks ar izglītības nostādnēm un politiku valstī kopumā, un tad, ja būs nepieciešams, attiecīgi arī atsāksim darbu pie stratēģijas," informēja I. Bērziņa.

"Ieguvums no šī procesa ir tas, ka skolas tiešām aktivizējās. Varbūt bija iestājusies zināma rutīna, bet šis process, kurā skolas un vecāki vēlējās parādīt, ka viņu skola tiešām ir laba, perspektīva un viņus apmierina, daudz ko uzlaboja un ieviesa no jauna. Piemēram, ģimnāzijā tagad darbojas fiziķu skola. Skolās ir jauni pasākumi, šis process ir aktivizējis skolas dzīvi un padarījis to kvalitatīvāku," secinājusi Bērziņa.