PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Labākie jaunie stāstnieki no Latvijas novadiem satiksies konkursa “Teci, teci, valodiņa 2019” finālā
Labākie jaunie stāstnieki no Latvijas novadiem satiksies konkursa “Teci, teci, valodiņa 2019” finālā
Foto: pexels
2019. gada 7. decembrī, plkst. 10:00, Rīgas Latviešu biedrībā pulcēsies jaunie stāstnieki no visiem Latvijas novadiem, lai noskaidrotu XXIII stāstnieku konkursa "Teci, teci, valodiņa 2019" fināla uzvarētāju.

Šogad pusfināli notika Valmierā, Valkā, Pļaviņās, Priekuļos, Jēkabpilī, Līvānos, Rēzeknē, Kuldīgā, Liepājā, Kalnciemā un Rīgā. Finālam Rīgā izvirzīti vairāk nekā 100 dalībnieki: jaunākajā grupā (1.-3.klase) - 38, vidējā grupā (4.-6.klase) - 50, vecākajā grupā (7.-12.klase) - 42. Konkursā piedalās bērni un jaunieši līdz 21 gada vecumam, kuri interesējas par tautas mutvārdu daiļradi un paši vēlas būt aktīvi stāstītāji dažādās ikdienas un svētku situācijās.

Sarīkojuma mērķis ir stāstīšanas tradīciju atjaunošana, uzturēšana un attīstīšana, aktīvi līdzdarbojoties tautas mūsdienu mutvārdu kultūrā.

Finālistus vērtēs stāstniecības eksperti no Latviešu folkloras krātuves, Latvijas Radio, UNESCO LNK Stāstu bibliotēku tīkla labākie stāstnieki, zinoši skolotāji, stāstīšanas tradīciju zinātāji un kopēji: Aldis Pūtelis, Guntis Pakalns, Baiba Krogzeme-Mosgorda, Aelita Ramane, Anete Karlsone, Iveta Irbe, Andrejs Svilāns, Iveta Medene, Vidvuds Medenis.

Starp finālistiem ir arī jauni Stāstnieku ķēniņa titula pretendenti: Elvis Laganovskis no Vārkavas vidusskolas folkloras kopas “Vōlyudzeite” (skolotāja Helēna Ērgle); Kristiāns Bērziņš no Aizkraukles novada vidusskolas 7. klases (skolotāja Zinta Rasnača); Rūta Vonoga no Nautrēnu vidusskolas folkloras kopas “Rogovka” (skolotāja Anna Garanča); Izabella Stelikova no Ciblas vidusskolas folkloras kopas “Ilžeņa” (skolotāja Dzintra Toporkova).

Stāstnieku ķēniņa titula pretendentu sacīkstes notiks 7. decembrī plkst.12.00 Rīgas Latviešu biedrības Zelta zālē, bet stāstnieku konkursa finālistu uzstāšanās sāksies jau no plkst.10.00 Zelta zālē, Līgo zālē un Kluba zālē. Stāstnieku konkursa fināls turpināsies arī pēc Stāstnieku ķēniņu sacīkstēm.