PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

9515.jpeg
Foto: European Union 2015 - European Parliament.
"Neredzu pamatu kritiskai attieksmei pret izglītības ministra amatam virzīto Kārli Šadurski," sacīja demisionējusī Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

"Ja neizdosies viņam, varam uzskatīt, ka nav izdevies "Vienotībai", piebilda premjere intervijā LNT raidījumā "900 sekundes", sīkāk nekomentējot K.Šadurskim veltīto kritiku saistībā ar pausto par nepieciešamajiem darbiem izglītības nozarē.

L.Straujuma uzsvēra, ka, viņasprāt, K.Šadurskis apzinās, ka trīs mēnešu laikā ir jāpieliek punkts pedagogu algu jaunā modeļa izstrādei. "Viņš redz visus posmus, kas ir ejams. Domāju, ka K.Šadurska kungs ļoti labi redz, kas ir darām," norādīja premjere.

Kā ziņots, vakar K.Šadurskis norādīja, ka ir jābūt reālistiem. Viņaprāt, skolu optimizācija ir nepieciešama. Latvijā esot liels mazo skolu skaits. Tas esot saistīts ar iedzīvotāju blīvumu lauku reģionos. Iedzīvotāju blīvumu izmainīt nevar, bet var izstrādāt skices pašvaldību sadarbībai. Šadurskis norādīja, ka nav revolucionārs. Revolūcijas izglītībā ne pie kā laba nenovedot. Esot jārīkojas sistēmiski, lai sasniegtu rezultātu.