PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

9140.jpeg
Foto: Ernests Dinka, Saeimas Kanceleja
Ministru prezidente Laimdota Straujuma uzskata, ka Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) vēlme rīkot streiku problēmas neatrisinās. 

Tāpēc esot jāturpina strādāt pie jaunā pedagogu algas modeļa, lai apmierinātu visas iesaistīto pušu intereses.

L.Straujuma šorīt intervijā LTV raidījumam Rīta Panorāma atzina, ka jaunajā pedagogu algu modelī ir pietiekami daudz labu elementu, bet tajā arvien ir nepieciešamas korekcijas. Tāpēc, pēc premjeres domām, streika rīkošana problēmas neatrisinās un ir jāturpina strādāt.

E-klase jau informēja, ka LIZDA pedagogu algu jauno modeli sauc par brāķi un pastāv iespēja, ka novembrī tiks rīkots streiks, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga.

I.Vanaga atzina, ka jauno modeli par brāķi sauc ne tikai LIZDA, bet arī citi sociālie partneri un pašvaldības, kuru viedoklis tika uzklausīts strādājot Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas darba grupā.

"Mēs un citas iesaistītās puses esam darījušas visu ko spējuši, bet pagaidām izskatās, ka ir notikusi laika novilcināšana, lai pieņemtu valsts budžetu. LIZDA trešdien notiks padomes sēde, kurā tiks lemts par pozīciju jautājumā, kas saistīts ar streika rīkošanu," sacīja I.Vanaga.