PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

konkurss.png
Foto: Solfego.io
Lai rosinātu skolēnus mūzikas stundās vairāk muzicēt, izmantojot mūzikas instrumentus, Solfeg.io izsludina konkursu. Latvijā radītā mūzikas mācību lietotne Solfeg.io piedāvā laimēt savai klasei 5 jaunas ukuleles.

Kas jādara, lai piedalītos konkursā?

Klasei jāiemācās viena dziesma izmantojot “Solfeg.io” lietotni, jānofilmē priekšnesums un video jāiesūta Solfeg.io. Sīkāka informācija par konkursu un tā nolikums atrodams lietotnes mājaslapā ŠEIT.

Kurš var pieteikt klasi konkursā?

Klasi konkursā var pieteikt mūzikas skolotājs/-a vai klases audzinātājs/-a.

Kāds ir pieteikšanās termiņš?

Pieteikties konkursā, iesūtot video, var līdz šī gada 21. oktobrim.

Kā un kad tiks noteikts un paziņots konkursa uzvarētājs?

Konkursa uzvarētāju noteiks gala vērtējums, ko sastādīs interneta lietotāju balsojums (50%) un Solfeg.io mūzikas satura veidotāju žūrija (50%), vērtējot izpildījuma kvalitāti un priekšnesuma radošumu (sīkāka informācija konkursa nolikumā).

Uzvarētājs tiks paziņots Solfeg.io mājaslapas sadaļā Konkurss pēc rudens brīvlaika, šī gada 29.oktobrī, kā arī Solfeg.io komanda sazināsies ar uzvarētāju personīgi.

Kas ir ukulele?

Ukulele ir mūzikas instruments, kas atgādina mazu ģitāru, tā ir viegla, kompakta, ar 4 stīgām. Tai ir patīkams tembrs un pats galvenais - to var ātri iemācīties un spēlēt mūzikas stundās kopā ar klasi. Šī iemesla dēļ, ukuleles ir viens no populārākajiem mūzikas instrumentiem mūzikas klasēs daudzās pasaules valstīs. Ukuleli skolās spēlē sākot no pašiem mazākajiem, līdz pat vidusskolas pēdējai klasei.

Ja nav priekšzināšanu par to, kā spēlēt ukuleli, ģitāru, klavieres vai basģitāru, kopā ar Solfeg.io to var ātri iemācīties. Lietotnē ir redzami visi akordi un parādīts, kā tie jāspēlē, tādēļ dziesmas var apgūt skolēni un muzicēt gribētāji jebkurā vecumā arī bez iepriekšējas pieredzes.

Kā lietot Solfeg.io?

Skolotājiem ir iespējams veselu mēnesi izmēģināt Solfeg.io bez maksas, reģistrējoties šeit. Lai piešķirtu bezmaksas pieeju arī skolēniem, skolotājam jānosūta klases kolektīvam skolēna pieejas saite ar uzaicinājumu. Pēc veiksmīgas reģistrēšanās, gan skolotājiem, gan skolēniem būs pieeja visām dziesmām, ļaujot vingrināties individuāli mājās vai apgūt stundu laikā uzdoto vielu. Mājaslapā ir pieejami vairāki Solfeg.io lietošanas pamācības video, kā arī lietotāju atbalsta sarunlogs, kurā var rakstiski uzdot savus jautājumus vai ierosinājumus.

Par Solfeg.io:

Solfeg.io ir Latvijā radīta mūzikas mācību lietotne, kas palīdz apgūt mūzikas pamatus vispārizglītojošās skolās. Šobrīd digitālo mūzikas mācību platformu lieto vairāk nekā 2500 skolās 96 pasaules valstīs, lielāko popularitāti iemantojot Latvijā, ASV un Zviedrijā. Pirmo mēnesi Solfeg.io iespējams izmantot bez maksas.

Noskaties 1 minūtes video par Solfeg.io!

Reklāmraksts