PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

9535.jpeg
Foto: pressmaster / 123RF
Šodien visā Latvijā notiek praktiskās biznesa izglītības biedrības organizētais karjeras izglītības pasākums skolu jauniešiem "Ēnu diena".

Biedrības "Junior Achievement Latvija "(JAL) rīkotajā dienā šogad ''ēnotājus'' ar dažādām profesijām iepazīstinās 1044 ''ēnu'' devēji no visas Latvijas, kopumā piedāvājot 7491 vakanci. Šogad augusi skolēnu interese par ''Ēnu dienu'' - portālā  reģistrējušies 29 140 potenciālie ''ēnotāji'', savukārt pērn to izdarīja 22 600.

Pieteikumi ''ēnu'' devēju izsludinātajām vakancēm saņemti no visiem Latvijas reģioniem. 20 aktīvāko izglītības iestāžu vidū pārstāvētas skolas ne tikai no Rīgas, bet arī Jelgavas, Daugavpils, Aizkraukles, Mārupes, Olaines, Valmieras un Madonas. Visvairāk ''ēnotāju'' šogad būs no Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas un Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas.

Šogad ''Ēnu dienas'' mērķis ir veicināt izpratni par darba tirgū pieprasītākajām profesijām un nozaru prasībām, tādējādi sniedzot iespēju arvien lielākam skolēnu skaitam Latvijā mērķtiecīgi plānot savu karjeru, bet ''ēnu'' devējiem - izdevību demonstrēt savas nozares iespējas nākotnes darba ņēmējiem.

Kā ik gadu ''Ēnu dienā'' tiks akcentēta konkrēta joma, šogad vēršot uzmanību uz inženierzinātņu un informācijas tehnoloģiju nozarēm, kuru speciālisti ir starp darba devēju pieprasītākajām profesijām. Naftas un naftas produktu transportēšanas uzņēmums "LatRosTrans" jau otro gadu ir izvēlējies būt par pasākuma stratēģisko partneri, aicinot jauniešus iepazīties ar dažādām inženierzinātņu profesijām, kurās aizvien vērojams kvalificēta darbaspēka trūkums.

''Ēnu dienas'' aktivitātes, kas saistītas ar karjeras popularizēšanu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozarē, tiek organizētas sadarbībā ar Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociāciju.