PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

9757.jpeg
Foto: Ernests Dinka / Saeimas Kanceleja
Latvijas iedzīvotāji domā, ka Valsts prezidentam primāri būtu jāiesaistās diskusijās par izglītības un veselības nozaru sakārtošanu.

Latvijas iedzīvotāji domā, ka Valsts prezidentam primāri būtu jāiesaistās diskusijās par izglītības un veselības nozaru sakārtošanu.

Aptaujātie iedzīvotāji ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem norādījuši, ka trīs vissvarīgākie darbi, kurus Valsts prezidentam Raimondam Vējonim primāri būtu jāveic pēc atgriešanās darbā, ir iesaistīšanās diskusijās par izglītības un veselības nozaru sakārtošanu, regulāra tikšanās ar Latvijas politiķiem, lai veiksmīgāk risinātu problēmas valstī, kā arī iesaistīšanās diskusijās par valsts drošības situācijas uzlabošanu, liecina pētījumu kompānijas TNS sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu "900 sekundes" marta beigās veiktais pētījums.

Kā citus svarīgus darbus, kurus Valsts prezidentam primāri būtu jāveic, iedzīvotāji 37% gadījumu nosaukuši savas veselības stiprināšanu, 35% - regulāru vizīšu Latvijā veikšanu, 22% - došanos ārvalstu vizītēs un tikšanos ar citu valstu līderiem, 4% - lēmuma par Jūrmalas rezidences izmantošanu, 3% - gatavošanos prezidenta biroja pārcelšanai uz Rīgas pili. Tikmēr 1% iedzīvotāju norādījuši kādu citu darbu.

Savukārt 6% iedzīvotāju nav snieguši konkrētu atbildi šajā jautājumā.

Aptauju pētījumu kompānija TNS veica sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu "900 sekundes", laikā no 2016.gada 5. līdz 7.aprīlim ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 1000 Latvijas iedzīvotājus ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem.