PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

Latvijas komanda saņem apbalvojumus par sasniegumiem EuroSkills 2021 konkursā
Latvijas komanda saņem apbalvojumus par sasniegumiem EuroSkills 2021 konkursā
Foto: Valsts izglītības satura centrs
Novērtējot jauno profesionāļu sniegumu starptautiskajā jauno profesionāļu meistarības konkursā EuroSkills 2021, kas notika Grācā, Austrijā, šī gada septembrī, Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) izteikusi atzinību un apbalvojusi SkillsLatvia komandas dalībniekus. Atzinības un pateicības rakstus saņēma gan konkursanti un eksperti, gan izglītības iestādes.

Atzinības un pateicības rakstus par sasniegumiem un nozīmīgu ieguldījumu Latvijas valsts tēla veidošanā saņēma visi 19 konkursanti. Savukārt eksperti saņēma pateicības par profesionālo atbalstu konkursantiem gatavošanās procesā un konkursa norises laikā. Vienlaikus profesionālās izglītības iestādes saņēma pateicības un atzinības rakstus par ieguldījumu jauniešu izglītošanā.

Izsakot atzinību Latvijas komandai, Ministru kabinets izdevis rīkojumu par diplomu un naudas balvu piešķiršanu konkursa EuroSkills 2021 laureātiem un viņu profesionālo prasmju pilnveidotājiem. Piešķirto naudas balvu fonds sasniedz 2800 eiro.

Ministru kabinets naudas balvu un diplomu piešķīra Profesionālās izglītības kompetences centra Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas “Saules skola” absolventei Kitijai Kozulei par iegūto izcilības medaļu prasmju konkursā “Skatlogu noformēšana”, ekspertei Indrai Mercai un SIA “aya-dizains” valdes loceklei Aijai Bāliņai par K. Kozules sagatavošanu dalībai prasmju konkursā. Par iegūto izcilības medaļu prasmju konkursā “Mēbeļu galdniecība” apbalvojums piešķirts arī Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma absolventam Kristapam Eglītim, bet par viņa sagatavošanu konkursam - ekspertam Haraldam Laucim.

Ar rīkojuma projektu “Par Ministru kabineta Diploma piešķiršanu par sasniegumiem starptautiskajā jauno profesionāļu meistarības konkursā EuroSkills 2021” iespējams iepazīties Ministru kabineta mājaslapā.

Latviju EuroSkills 2021 konkursā pārstāvēja 19 konkursanti no 12 profesionālās izglītības iestādēm, piedaloties 17 prasmju konkursos. Kopumā konkursā sacentās aptuveni 400 jauniešu, demonstrējot savas profesionālās iemaņas 45 prasmju konkursos un trīs prasmju demonstrāciju konkursos.

Konkurss EuroSkills sniedz iespēju prezentēt Latvijas valsts profesionālās izglītības kvalitāti, salīdzināt profesionālās kompetences, sekmēt konkurētspēju, kā arī vairot profesionālās izglītības popularitāti un pievilcību.

Plašāka informācija par rezultātiem un Latvijas dalību šī gada konkursā atrodama VIAA mājaslapā, kā arī SkillsLatviaFacebook lapā.

Latvijas komandas dalību konkursā EuroSkills 2021 atbalstīja Eiropas Sociālā fonda projekts “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” un Latvijas valsts.