PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

10729.jpeg
Foto: Reinis Inkēns / Saeimas Kanceleja
Latvijas Krievu kopienas (LKK) vadītājs Vladimirs Sokolovs vērsies ar atklātu vēstuli pie Latvijas Ministru prezidenta Māra Kučinska. 

Vēstulē iekļauts lūgums "izskatīt jautājumu par Šadurska kunga atbilstību ieņemamam amatam". Vēstules autors ir pārliecināts, ka izglītības ministrs Kārlis Šadurskis neatbilst augstajai Izglītības misijai. Tam par iemeslu kļuva ierosinājums sodīt nelojālus skolotājus, informē Latvijas Krievu kopiena.

"Šadurska versijā lojalitāte ir kāda netverama labvēlīgas attieksmes substance," ir teikts šajā vēstulē. "Ņemot vērā ministra Šadurska iepriekšējo darbību, uzdrošinos pieņemt, ka ar terminu "nelojāls" ir domāts bilingvālas skolas skolotājs - no skolas, kurā mācības daļēji notiek krievu valodā. Tas nozīmē, ka tā vietā, lai reformētu skolas izglītības saturu un metodes un nodrošinātu skolotājiem cilvēka cienīgu darba atalgojumu, cienījamais Šadurska kungs vēlas pārnest diskusiju jau ierastajā gultnē - pretstatīt krievus un latviešus pēc 2004. gada reformas parauga."

Autors norāda, ka brīvības trūkums ir drošs ceļš pie izglītības degradēšanas un pasliktināšanās. "Bez uzticības pedagogam nav iespējams ieaudzināt bērniem uzticību, "stukaču" kultūra nav saderīga ar kalpošanu augstiem ideāliem. Tas veicina patriotisma deģenerēšanos un tā pārvēršanos par rīku, ar ko cīnīties par materiālo labumu gūšanu," sacīts vēstulē premjerministram.

Vēstulē LKK vadītājs izsaka arī pieņēmumu, ka, iespējams, ministrs speciāli rīko provokācijas, lai palielinātu savu politisko popularitāti.

Vēstules nobeigumā LKK līderis norāda: "Katrai tautai ir tiesības uz savu valodu, savu vēsturi, saviem varoņiem un saviem mītiem. Mūs vieno tieši uzticība brīvības un demokrātijas principiem, kas ielikti Latvijas Satversmes pamatos."