PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

9105.jpeg
Nākamnedēļ no 12. līdz 15.oktobrim Accenture Latvija Karjeras nedēļas laikā rīkos atraktīvu pēcpusdienu Ventspils, Liepājas, Rēzeknes un Daugavpils skolēniem. 

Uz pasākumu Piedzīvojums Datorikas pasaulē aicinās roboti Lenijs un Zipijs, kā arī Datorikas priekšmeta vēstnese Linda Rutule. Šogad Karjeras nedēļas vadmotīvs ir Atver profesijas durvis!, galveno uzmanību veltot nākotnes profesijas iepazīšanai radošā un atraktīvā veidā, tāpēc abi draudzīgie roboti kopā ar Lindu iepazīstinās skolēnus ar labi pelnošo un aizraujošo profesiju – programmētājs.

Uz pasākumu aicināts ikviens interesents, taču savus spēkus un zināšanas Datorikā rādīs novadu skolēnu komandas.

Zināšanas IT var kļūt par Latvijas reģionu izaugsmes pamatu – ar šādu drosmīgu apgalvojumu Latvijas perspektīvākās pašvaldības aicina savus jauniešus interesēties un apgūt IT pamatus savā pašvaldībā. Digitālo prasmju pilnveides pilotprojektā no šī gada 1.septembra 157 Latvijas skolās 1., 4. un 7. klašu skolēni apgūst Datorikas priekšmetu.

Roboti Lenijs un Zipijs.jpg

„Latvijai kā mazai valstij uz Informācijas tehnoloģiju zināšanām ir jāskatās kā uz iespēju risināt gan jauniešu bezdarba, gan reģionu pašvaldību problēmas ar jaunu cilvēku aizbraukšanu labāka darba meklējumos. Lai nebūtu jāieved kvalificēts darbaspēks no citām valstīm, Latvijas uzņēmumiem ir aktīvi jāiesaistās jauno speciālistu izglītošanā. Attīstoties tehnoloģijām un palielinoties tendencei digitalizēt dažādus procesus gan valsts, gan privātajā sektorā, arvien pieaug kvalificētu IT speciālistu pieprasījums darba tirgū. Jau pašlaik ne tikai Latvijā, bet visā Eiropā novērojams labu speciālistu trūkums šajā nozarē. Paredzot nozares straujo attīstību tuvāko gadu laikā, Accenture Latvija jau ilgāku laiku iesaistās nākamo darbinieku sagatavošanā valstiskā līmenī. Visā Latvijā jau 2 gadus veiksmīgi darbojas mūsu programmēšanas fakultatīvās apmācības projekts Start(IT), un esam lepni, ka varam atbalstīt arī Datorikas pilotprojektu, kas ir loģisks turpinājums Start(IT), un kļūs par pamatu izglītības sistēmas modernizācijai un pārorientācijai uz pieprasītu speciālistu sagatavošanu,” stāsta Accenture Latvija vadītājs Maksims Jegorovs.