PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

ipho2019
ipho2019
Foto: ipho2019
Latvijas komanda Starptautisko fizikas olimpiādi, kas no 7. līdz 15.jūlijam notika Telavivā, noslēgusi ar līdz šim augstāko rezultātu - Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas skolēni ir izcīnījuši sudraba un trīs bronzas medaļas, kā arī saņēmuši atzinības rakstu.

Olimpiādē kopumā piedalījās pieci Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolēni. Sudraba medaļu saņēma Jānis Hūns, bronzas - Rolands Lopatko, Ingvars Vitenburgs un Vilhelms Cinis, savukārt atzinība tika piešķirta Ričardam Knipšem. Aģentūra LETA informē, ka Vitenburgs starptautiskajā olimpiādē piedalās trešo reizi, Cinis otro, un visās olimpiādēs viņu zināšanas tika augsti novērtētas.

Latvijas skolēni starptautiskajā fizikas olimpiādē piedalās jau kopš 1996.gada, un kopumā tajā ir piedalījušies 117 Latvijas jaunieši. Skolēni starptautiskajā fizikas olimpiādē kopumā ir izcīnījuši vienu zelta, četras sudraba, 29 bronzas medaļas un 32 atzinības rakstus.

Šī gada komandu vadīja Latvijas Universitātes (LU) asociētais profesors Vjačeslavs Kaščejevs un komandas pavadošais mentors bija LU docents Ģirts Barinovs. Komandai līdzi brauca novērotājs LU Cietvielu fizikas institūta inženieris, starptautiskās fizikas olimpiādes izlases treneris un eksperts Dāvis Zavickis.