PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

6436.jpeg
Foto: michaeljung / 123RF
Vairāki skolēni no Rīgas un Daugavpils piedalīsies starptautiskajās fizikas un informātikas olimpiādēs, liecina Valsts izglītības satura centra mājaslapā pieejamā informācija.

45.starptautiskajā fizikas olimpiādē, kas no šodienas līdz 21.jūlijam notiks Astanā, Kazahstānā, piedalīsies pieci skolēni no Rīgas un Daugavpils.

Fizikas zināšanas starptautiskajā olimpiādē pārbaudīs Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas 11.klases skolnieks Rūdolfs Treilis, Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas vidusskolas 12.klases skolnieks Luka Ivanovskis, Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja 12.klases skolnieks Sergejs Blakunovs, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas 12.klases skolnieks Dāvis Zavickis un Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas 12.klases skolnieks Artūrs Bērziņš.

Savukārt 26.starptautiskā informātikas olimpiāde, kas līdz 20.jūlijam norisināsies Taipejā, Taivānā, piedalīsies četri skolēni no Rīgas - Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas 9.klases skolnieks Ingus Jānis Pretkalniņš, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas 10.klases skolnieks Aleksejs Popovs, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas 11.klases skolnieks Kristaps Čivkulis un Rīgas 89.vidusskolas 11.klases skolnieks Aleksejs Zajakins.

Jūlijā un augustā 28 Latvijas skolēni no Aglonas, Cēsīm, Daugavpils, Madonas, Rīgas un Valmieras piedalīsies septiņās starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs.