PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

6749.jpeg
Foto: stockbroker / 123RF
Pasaules labāko universitāšu reitingā šogad iekļautas septiņas Baltijas valstu augstskolas, no kurām Latviju pārstāv tikai Latvijas Universitāte (LU).

LU reitingā ieņem 701.-800.vietu, atrodoties līdzvērtīgās pozīcijas kopā ar trim Lietuvas augstskolām - Kauņas Tehnisko universitāti, Viļņas Ģedimina tehnisko universitāti un Vītauta Magnusa universitāti.

Baltijas valstu vidū visaugstāk reitingā ierindotas Igaunijas augstākas izglītības iestādes, proti, Tartu Universitāte ieņem 379., bet Tallinas Tehniskā universitāte - 501.-550.vietu. Lietuvu reitingā pārstāv četras augstskolas, no kurām visaugstāko jeb 551.-600.vietu ieņem Viļņas Universitāte.

Pirmo vietu reitingā ieņem ASV Masačūsetsas Tehnoloģiju institūts. Otrajā vietā ir Kembridžas Universitāte (Lielbritānija), bet trešajā - Londonas Imperiālā koledža (Lielbritānija). Reitinga pirmajā desmitniekā atrodas tikai ASV un Lielbritānijas augstākās izglītības iestādes.

QS World University Rankings tiek veidots kopš 2004.gada, vadoties pēc vairākiem indikatoriem: pasaules mēroga reputācijas, augstskolu mācībspēku un darba devēju aptauju rezultātiem, citējamības, pasniedzēju un studentu skaita attiecības, kā arī ārvalstu studentu un mācībspēku īpatsvara.