PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

9304.jpeg
Foto: dolgachov / 123RF
Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis nosūtījis atbalsta vēstuli Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrībai (LIZDA).

Vēstulē pausts morāls atbalsts pieteiktajam streikam.

LZA vēstulē raksta, ka akadēmijas prezidijs principā piekrīt LIZDA pieteiktā streika motivācijai un morāli atbalsta streika kā protesta formas rīkošanu, kam par pamatu ir nepārdomātie Izglītības un zinātnes ministrijai pakļauto iestāžu un institūciju reformu priekšlikumi, kuru rezultātā 2016.gadā un turpmākajos gados būtiski samazināsies izglītībai un zinātnei pieejamais finansējums.

LIZDA padome ārkārtas sēdē vienojās par vienas dienas brīdinājuma streiku. Izskatot pedagogu streika izlīgšanas komisijas sasniegtos rezultātus, LIZDA secināja, ka vienošanās par vairumu prasību netika panākta. Līdz ar to LIZDA padome lēma pieteikt vienas dienas brīdinājuma streiku 27.novembrī, informē ziņu aģentūra LETA.

LIZDA izvirzīs divas prasības. Pirmkārt, novirzīt rezervētos deviņus miljonus eiro pašreizējo noteikumu pilnveidei, lai uzlabotu darba samaksas nosacījumus visiem nozarē strādājošajiem, īpaši uzsverot pirmsskolas, mazo skolu, atbalsta personāla stāvokļa uzlabošanas nepieciešamību. Otrkārt, arodbiedrība prasīs nodrošināt finansējumu augstākajai izglītībai un zinātnei.

Infografika: ziņu aģentūra LETA.

skolotaju-streiks-torpede-reformu (3).jpg