PIESLĒDZIES E-KLASEI

Pirmdiena, 2024. gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

bright-clear-close-up-401107.jpg
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) dalībai inkubācijas programmā piecpadsmit LIAA biznesa inkubatoros visā Latvijā saņēmusi kopumā 247 uzņēmumu pieteikumu, informēja LIAA.

LIAA informēja, ka LIAA biznesa inkubatoros noslēgusies pavasara uzņemšana inkubācijas atbalsta programmai un visos 15 LIAA biznesa inkubatoros pavisam pieteikušies 247 uzņēmumi dalībai inkubācijas programmā. Visvairāk - 27 pieteikumi - pieteikumu saņemti Radošo industriju inkubatorā, kā arī Siguldas - 26, Jūrmalas - 22, bet Liepājas biznesa inkubatorā saņemti 20 pieteikumi. Šajos inkubatoros tikai septiņas labākās biznesa idejas uzņems inkubācijas programmā.

LIAA atgādināja, ka biznesa inkubatori sniedz visu nepieciešamo uzņēmuma biznesa idejas attīstīšanai - aprīkotas darba telpas, mentoru un citu pieredzējušu uzņēmēju atbalstu, seminārus un mācības par dažādām uzņēmējiem saistošām tēmām, kā arī kontaktus un dalību lielākajā jauno uzņēmēju kopienā Latvijā. Papildu inkubācijas programmas dalībnieki saņem 50% līdzfinansējumu biznesa attīstībai nepieciešamo pakalpojumu iegādei, piemēram, grāmatvedībai, telpu nomai, dizainam, mārketingam, tehnoloģiskajām konsultācijām un prototipu izstrādēm, sertificēšanai, laboratoriju izmaksām. Inkubācijā iespējams pretendēt 50% līdzfinansējumam līdz 5000 eiro aprīkojuma un izejmateriālu iegādes izmaksu segšanai.

Pašlaik LIAA biznesa inkubatoros ir 648 dalībnieki - biznesa ideju autori vai uzņēmumi. No tiem 261 pirmsinkubācijas programmā pārbauda savas biznesa idejas dzīvotspēju un 387 dalībnieki ir uzņemti inkubācijas programmā.

LETA jau ziņoja, ka LIAA pieņem jauno uzņēmēju un biznesa ideju autoru pieteikumus dalībai inkubācijas programmā piecpadsmit LIAA biznesa inkubatoros visā Latvijā - Bauskā, Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Kuldīgā, Liepājā, Madonā, Ogrē Rēzeknē, Siguldā, Talsos, Valmierā, Ventspilī un Radošo industriju inkubatorā Rīgā.

LIAA Biznesa inkubatoru mērķis ir atbalstīt jaunu, dzīvotspējīgu un konkurētspējīgu uzņēmumu izveidi un attīstību, nodrošināt fiziskas personas un uzņēmumus ar uzņēmējdarbības uzsākšanai vai idejas attīstīšanai nepieciešamo vidi, koprades telpu, jauno uzņēmēju kopienu, konsultācijām, mācībām, tīklošanās pasākumiem par vispārīgiem uzņēmējdarbības jautājumiem, mentoru atbalstu un līdzfinansējumu biznesa attīstībai.

LIAA Biznesa inkubatori ir finansēti Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) projekta "Reģionālie biznesa inkubatori un radošo industriju inkubators" ietvaros.