PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

5771.jpeg
Pašvaldībām līdz šā gada 1.martam jāiesniedz Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) dokumenti saskaņošanai par plānoto vispārējo izglītības iestāžu reorganizāciju, slēgšanu vai dibināšanu.

Savukārt IZM līdz marta vidum izvērtēs no pašvaldībām saņemtos dokumentus un lems par pašvaldību lēmumu saskaņošanu vai nesaskaņošanu, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Atbilstoši normatīvajiem aktiem pašvaldībai par savu lēmumu ministrija ir jāinformē pusgadu pirms jaunā mācību gada sākuma. Arī vakar vairākas pašvaldības lēma par skolu reorganizāciju. Ņemot vērā skolēnu skaita samazināšanos un atbalstot iekļaujošās izglītības principu īstenošanu pilsētā, Jelgavas pilsētas dome nolēma 1.pamatskolu pievienot Jelgavas 2.internātpamatskolai Filozofu ielā 50.

Savukārt Rēzeknes novada domes Izglītības, kultūras un sporta jautājumu pastāvīgā komiteja konceptuāli atbalstījusi Maltas 1.vidusskolas un Maltas 2.vidusskolas reorganizāciju, apvienojot abas vienā - Maltas vidusskolā. Mācību iestāžu apvienošanas procesu plānots sākt jau nākamajā mācību gadā, plānots, ka tas varētu turpināties divus gadus.