PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

11964.jpeg
Foto: https://www.pexels.com/photo/person-wearing-blue-black-jacket-standing-near-gray-bookshelf-203237/
Ņemot vērā studentu un kvalificēto pasniedzēju skaitu, Latvijā pietiktu ar trim līdz astoņām universitātēm.

Šādu viedokli telekanālā LNT pauda Latvijas Universitātes (LU) rektors Indriķis Muižnieks un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektors Leonīds Ribickis.

RTU rektors pauda viedokli, ka optimālais augstskolu skaits Latvijā būtu "kādas septiņas vai astoņas", savukārt I.Muižnieks atzina, ka ir skeptiskāks un domā, ka Latvijā pietiktu vietas vien kādām trim vai četrām augstskolām, infromē aģentūra LETA. 

L.Ribickis uzsvēra, ka valsts finansējuma palielināšana augstskolām ļautu piesaistīt, piemēram, kvalificētus pasniedzējus, kas savukārt ļautu uzlabot vietu augstskolu reitingos. Viņam piekrita arī I.Muižnieks, kurš lēsa, ka, rēķinot kvalitāti pret ieguldīto finansējumu, Latvijas augstskolas reitingos būtu pirmajā piecdesmitniekā pasaulē.

I.Muižnieks piebilda, ka LU pozīcijas starptautiskajos reitingos iespējams pacelt, piesaistot ārvalstu profesorus un sakārtojot publikāciju uzskaiti.

RTU rektors uzskata, ka augstskolu apvienošana, nepalielinot finansējumu, būtiskus uzlabojumus izglītības kvalitātē nedos.