PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

apple-blur-book-stack-256520.jpg
Foto: Pexels
Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis izglītības, zinātnes un sporta ministra amatam izvirzījis Mīkola Romera universitātes rektoru Aļģirdu Monkeviču.

Lietuvas prezidentes Daļas Grībauskaites preses sekretāre Daiva Ulbinaite ziņu aģentūrai BNS trešdien teica, ka saņemta premjera vēstule, kurā A. Monkevičs izvirzīts ministra amatam.

Ja 62 gadus vecā A. Monkeviča kandidatūra tiks apstiprināta, viņš izglītības ministra amatā būs jau ceturto reizi. A. Monkevičs bija izglītības ministrs 2000.-2001.gadā Rolanda Paksa valdībā, 2001.-2004.gadā Aļģirda Brazauska valdībā un 2006.-2008.gadā Ģedimina Kirkila valdībā.

No 2000. līdz 2008.gadam viņš bija Seima deputāts no Jaunās savienības (sociālliberāļiem).

No 2010. līdz 2015.gadam A. Monkevičs bija Mīkola Romera universitātes Politikas un menedžmenta fakultātes dekāns, bet kopš 2015.gada viņš ir šīs universitātes rektors. Pagājušā gada decembrī Lietuvas Seims nolēma pievienot Romera universitāti Viļņas Ģedimina tehniskajai universitātei, informē aģentūra LETA.

Decembrī S. Skvernelis paziņoja, ka atbrīvo no amatiem kultūras ministri Ruoķīti-Jonsoni, izglītības un zinātnes ministri Jurgitu Petrauskieni un vides ministru Ķēstuti Navicku. Premjers norādīja, ka uzticas šiem ministriem un neuzskata, ka viņi slikti strādājuši, bet ar ministru nomaiņu vēlas dot jaunu impulsu reformām.