PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

9146.jpeg
Foto: jasonhuang16 / 123RF
Minimālā skolēnu skaita noteikšanai arī pamatskolas izglītības posmā patlaban nav pamatojuma.

Tā uzskata Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas (LIVA) viceprezidente Aija Melle.

E-klase jau informēja, Finanšu ministrijas (FM) pārstāvis Aleksis Jarockis norādījis, ka Izglītības un zinātnes ministrijai būtu loģiski turpināt darbu pie pieļaujamā skolēnu skaita klasē noteikšanas arī pamatskolās.

Aija Melle ziņu aģentūrai LETA sacīja, ka šāds solis patlaban nav izglītības nozares dienaskārtībā. Vienlaikus viņu uzsvēra, ka ir jāsakārto skolu tīkls - šajā jautājumā pašvaldībām ir jāsaprot, kādas un cik skolu tās var uzturēt. Viņa ir pārliecināta, ka mehāniska finansējuma iepludināšana problēmu neatrisinās.

A. Melles ieskatā, pašlaik noteiktā divējādā kārtība vidusskolas klases atvēršanai vērtējama pozitīvi, jo tā saglabājas pašvaldību kompetence plānot izglītības iestāžu piepildījumu, ievērojot noteikto normatīvo regulējumu. Viņasprāt, skolu tīkla sakārtošana nedrīkst notikt mehāniski, bet gan būtu "jāņem karte" un katrs gadījums jāvērtē atsevišķi.

LIVA izprot pašvaldību bažas par to, ka tad, ja "pazūd skola, pazūd arī daudz kas cits", tomēr, ņemot vērā sarūkošo skolēnu skaitu, jāsaprot, ka finansējuma iespējas nav bezgalīgas.