PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

9332.jpeg
Foto: EU2015.lv Attēlā: Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile.
Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) šodien plkst.13 tiksies ar izglītības un zinātnes ministri Mārīti Seili. 

Lai pārrunātu turpmākos iespējamos soļus nozares sakārtošanā, tikšanās notiks Izglītības un zinātnes ministrijā, informē ziņu aģentūra LETA.

Arodbiedrība no M.Seiles sagaidīs normatīvo aktu grozījumu projekta piedāvājumu, kā arī priekšlikumus par streikā izvirzīto prasību īstenošanu.

LIZDA uzskata, ka jāievēro četri principi - nedrīkst ņemt nost vieniem, lai iedotu otriem, jāuzlabo situācija pirmsskolas izglītības sektorā, jāuzlabo situācija atbalsta personālam, kā arī mazajām skolām, kurās mācās mazāk par 100 bērniem.

Pēc šīs tikšanās, 9.decembrī, notiks LIZDA padomes sēde, kurā plānots izskatīt Izglītības un zinātnes ministrijas piedāvājumu.

E-klase jau ziņoja, ka 27.novembrī notika izglītības darbinieku brīdinājuma streiks, kurā piedalījās gan vispārizglītojošās skolas, gan pirmsskolas izglītības iestādes, gan sporta skolas, gan internātskolas, gan arī augstskolas un zinātnes iestādes.

LIZDA, organizējot streiku, izvirzīja divas prasības. Pirmā prasība bija novirzīt rezervētos deviņus miljonus eiro jau esošo noteikumu pilnveidei, lai uzlabotu darba samaksas nosacījumus visiem nozarē strādājošajiem, īpaši uzsverot pirmsskolas, mazo skolu, atbalsta personāla stāvokļa uzlabošanas nepieciešamību, kā arī pilnveidot pedagogu darba samaksas jauno modeli, ņemot vērā LIZDA priekšlikumus. Otrā prasība bija nodrošināt finansējumu augstākajai izglītībai un zinātnei.