PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

5783.jpeg
Foto: 123RF Stock Photo
Šodien plkst.11.00 Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) Padome ārkārtas sēdē pārrunās pedagogu darba samaksas pieauguma grafika izpildes gaitu, kā arī pieņems lēmumu par pedagogu streika norisi, informēja LIZDA.

Pedagogu arodorganizācijā skaidroja, ka LIZDA rīkotā piketa rezultātā tika rasti 1,7 miljoni eiro pedagogu darba samaksas pieauguma grafika izpildei no 1.septembra no kopā nepieciešamajiem 9,3 miljoniem eiro.

Arodbiedrība arī atgādināja, ka otrdien notikušajā Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēdē tika izskatīts jautājums par valdības rīcības plāna pasākumiem, un tas tika papildināts ar punktu, ka pedagogu zemākās mēneša darba algas paaugstināšanas grafiku sāks pildīt no 2019.gada 1.septembra. Arodbiedrība uzskata, ka valdība ir spērusi pirmo soli un valdības darbības plānā ir parādījies politiķu LIZDA piketa pārrunās solītais - pedagogu darba samaksas pieauguma grafiku pildīt no šī gada 1.septembra.

Pēc LIZDA Padomes ārkārtas sēdes pirmās daļas apmēram plkst.12.00 ir plānots LIZDA priekšsēdētājas Ingas Vanagas paziņojums un komentāri par Padomē lemto preses pārstāvjiem, informē aģentūra LETA.

Jau vēstīts, ka pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafika izpilde iepriekš apstiprinātos termiņos, proti, līdz šī gada septembrim, ir LIZDA prasība jautājumā par streika organizēšanu. I. Vanaga uzsvēra, ka arodbiedrība par valdības rīcības plānā rakstīto ir sašutusi, ņemot vērā, ka koalīcijas pārstāvji, "teju sitot ar dūri pie krūtīm" saka, ka nauda būs vēl šogad.

"Kā koalīcijas politiķi var šādi nākt un maldināt? Tā ir pazemojoša un nekrietna rīcība," vērtēja I. Vanaga.

LIZDA pieprasa politiķus pārtraukt "neprofesionālo un nekonsekvento" komunikāciju par grafika izpildi un līdzekļu rezervēšanu šim mērķim.