PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

12092.jpeg
Foto: Ernests Dinka, Saeimas Kanceleja
Pedagogu atalgojums joprojām ir aktuāla problēma, tomēr pagājušajā nedēļā šajā jomā ir sperti soļi pozitīvā virzienā.

Tā šorīt Latvijas Radio izteicās Latvijas Izglītības darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Inga Vanaga.

I.Vanaga stāstīja, ka pagājušajā nedēļā Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēdē ticis nolemts, ka valdībā līdz 15.oktobrim būtu jāapstiprina pedagogu algu paaugstinājuma grafiks, turklāt Izglītības un zinātnes ministrija apsolījusi valdībā virzīt ieceri, lai augstskolu mācībspēkiem paaugstinātu algas no nākamā gada par 10%.

"Ceram, ka budžeta izstrādes gaitā nekādas būtiskas negatīvas pārmaiņas nenotiks," piebilda I.Vanaga.

Runājot par skolu tīkla optimizāciju, I.Vanaga atzina, ka nevar noliegt - demogrāfiskā situācija dara savu un no daļas skolu ir jāatsakās. Vienlaikus LIZDA uzskata, ka līdz 6.klasei skolām jābūt maksimāli tuvu bērnu dzīvesvietai, līdz 9.klasei situācija jāvērtē ļoti individuāli, bet vidusskolas jau tiešām būtu pamats optimizēt.

I.Vanaga ar gandarījumu atzīmēja, ka IZM ir apsolījusi, ka līdz ar skolu optimizāciju tiks īstenota sociālā atbalsta programma pedagogiem "60 plus", kuri varētu zaudēt darbu skolu likvidēšanas rezultātā, informē aģentūra LETA.

LIZDA vadītāja domā, ka, lemjot par skolu optimizāciju, nedrīkst tās vērtēt tikai pēc centralizēto eksāmenu rezultātiem.