PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

9309.jpeg
Foto: wavebreakmediamicro / 123RF
Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) uzskata, ka plāns nākamgad palielināt amatpersonu algas ir spļāviens sejā pedagogiem.

Paziņojums par ieceri nākamajā gadā palielināt Ministru prezidenta, ministru, parlamentāro sekretāru, Saeimas frakciju un komisiju vadītāju algas izglītības un zinātnes nozares darbinieku streika dienā ir spļāviens sejā pedagogiem, zinātniekiem un nozares darbiniekiem, norādīja LIZDA.

"Ziņa par amatpersonu algu palielināšanas ieceri streika dienā ir pārsteidzoša," norādīja arodbiedrībā, uzsverot, ka līdz šim nepārtraukti uzsvērts, ka valstī nav naudas, lai palielinātu finansējumu pedagogu un zinātnieku atalgojumam.

LIZDA gan piekrīt, ka ministriem ir nepieciešamas adekvātas algas, tomēr algas būtu jāpalielina tad, ja tiek izdarīti labi un pareizi darbi, kas nerada kaitējumu.

Šajā gadījumā runa esot par attieksmi, sacīja arodbiedrībā. "Ja politiķi nesadzird vienus lūgumus, tad par sevi viņi gan neaizmirst parūpēties," norādīja LIZDA.

Arodbiedrībā uzsvēra, ka ir redzams, kā valdošā koalīcija "ar vieglu roku lemj par miljonu sadali, piemēram, jaunai Saeimas ēkai, tomēr izglītībai, kas saukta par vienu no valsts prioritātēm, nepieciešamie līdzekļi nevar tikt atrasti.

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija vienojās nākamgad palielināt Ministru prezidenta, ministru, parlamentāro sekretāru, Saeimas frakciju un komisiju vadītāju algas, informē ziņu aģentūra LETA.