PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

7950.jpeg
Foto: Anete Kluce. Attēlā: Skolotāju pikets 11.12.14.
Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) saņēmusi 99 izglītības iestāžu pieteikumus sākt streiku.

Tā šodien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē informēja arodbiedrības priekšsēdētāja Ingrīda Mikiško.

LIZDA vadītāja Izglītība un zinātnes ministrijas (IZM) pārmet komunikācijas trūkumu ar arodbiedrību un pedagogiem, nepiedāvājot notiekošo procesu skaidrojumu.

Arodbiedrība esot vienojusies, ka konkrētas atbildes par jauno atalgojuma modeli no IZM gaidīs līdz marta beigām, informē ziņu aģentūra LETA.

Nav saprotams, ko īsti arodbiedrība vēlas panākt - algu paaugstinājumu, streiku vai ko citu, tā šodien komisijas sēdē norādīja Smiltenes Centra vidusskolas direktore Ilze Vergina. Direktore sacīja, ka LIZDA musina skolotājus, un šādu darbību rezultātā tā varētu zaudēt biedrus.

LIZDA pieprasījusi no IZM skaidru informāciju, cik skolotāju un cik pedagogu, ar kādu slodzi un cik lielās skolās Latvijā strādā. Sagaidot konkrētus finanšu aprēķinus, LIZDA lems par tālāko rīcību, neizslēdzot iespēju streikot.