PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

9711.jpeg
Foto: Toms Norde / Valsts kanceleja
Izglītības reformu jomā ir vēl daudz neatbildētu jautājumu, šorīt Latvijas Televīzijā uzsvēra Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) vadītājs Andris Jaunsleinis.

A.Jaunsleinis atzina, ka reformas izglītības sistēmā un izmaiņas pedagogu atalgojuma sistēmā ir jāveic, taču ieceru sekmīgai īstenošanai esot vēl daudz neatrisinātu jautājumu, piemēram, LPS vēlas atvieglotākas prasības skolotājiem, lai viens skolotājs varētu mācīt vairākus mācību priekšmetus.

Tāpat LPS vēlas pārejas periodu vidusskolu minimālā skolēnu skaita prasības ieviešanai, pašvaldības aicina valsti rūpīgāk padomāt par ceļu infrastruktūras uzlabošanu skolēnu pārvadāšanai, par pārvadājumu maršrutiem, par atbalstu internātiem u.tml. No Labklājības ministrijas LPS sagaida piedāvājumu atbalsta programmai skolotājiem pirmspensijas vecumā, kuri reformu rezultātā var zaudēt darbu.

A.Jaunsleinis pagaidām atturējās paust konkrētu attieksmi pret reformām, uzsverot, ka LPS vēl runās ar valsts amatpersonām un pēc sarunu iznākuma arī sniegs savu vērtējumu, informē ziņu aģentūra LETA.

Pēc A.Jaunsleiņa domām, izglītības jomā līdz šim nav sekmējies rast problēmu risinājumu, jo to risināšanai ir pieiets pārāk resoriski, kad katra ministrija darbojas tikai savā lauciņā, bet neskatās uz problēmu kompleksi.