PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

5801.jpeg
Rīgas dome mācību gada vidū sākusi remontu Rīgas Krievu vidusskolas ēkā, kas atrodas Lauku ielā 9. Februāra nogalē skola pārcelta uz divām citām izglītības iestādēm.

Skolas interneta mājaslapā informācija par to, kā patlaban tiek organizēts mācību process, nav pieejama - tajā atrodams vienīgi direktora un skolas vecāku komitejas paziņojums, ka 14.janvārī Rīgas krievu vidusskolas aktu zālē notiks ārkārtas skolotāju un vecāku kopsapulce "par izglītības procesu sakarā ar skolas ēkas renovāciju", vēsta ziņu aģentūra LETA.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis pastāstīja, ka Krievu vidusskolas audzēkņi kopš februāra izvietoti divās skolās - mācību process daļēji tiek organizēts Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolas telpās, daļēji - Avotu pamatskolā jeb kādreizējā Kārļa Videnieka Rīgas 77.vidusskolā, kas atrodas Avotu un Stabu ielas krustojumā.

Sākotnējā versijā bija iecerēts, ka, ņemot vērā nelielo skolēnu skaitu, remontdarbus varētu veikt pakāpeniski, nepārtraucot mācību procesu remontējamā ēkā, taču pēc Zolitūdes traģēdijas drūmās mācības nolemts būvdarbu laikā skolu pilnībā atbrīvot no bērniem, norādīja G. Helmanis.

Skolas pārcelšana notikusi, kad mācību gads jau sācies, taču process norisinājies projektu nedēļas laikā, tāpēc mācības tas būtiski nav kavējis, piebilda departamenta direktors. Plānots, ka skolas remonts tiks pabeigts līdz augustam.