PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

5786.jpeg
Madonas novada domes sēdē martā plānots lemt par vidusskolēnu autovadīšanas apmācību līdzfinansēšanu no pašvaldības budžeta.

Pēc Madonas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Agris Lungeviča teiktā, patlaban tiekot plānots autoskolas izvēli, kurai būs tiesības apmācīt jauniešus, nodot skolu rokās, ļaujot skolām vienoties ar autoskolām. Pašvaldības līdzfinansējums vienam autoskolas apmācāmajam plānots 100 eiro (70 latu) apmērā, kas ir aptuveni trešdaļa no kopējām autoapmācību izmaksām vienai personai, ja apmācības rit veiksmīgi, norādīja pašvaldības pārstāvis, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Kā norādīja Madonas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Edīte Miķelsone, lai jaunieši, kas autovadītāja kursus iesākuši, tos arī pabeigtu, visticamāk, pašvaldība noteiks arī termiņu, kurā tiesības ir jānoliek. Pēc sākotnēji pieļautā, termiņš varētu ilgt vienu gadu.

Jau ziņots, ka no pašvaldības budžeta paredzēts apmaksāt teorētiskās apmācības un pirmās palīdzības apmācību nodarbības, bet braukšanas kursi būs jāfinansē vidusskolēnu ģimenēm. Apmācību līdzfinansēšanai kopumā no pašvaldības budžeta paredzēts izlietot ap 11 382 eiro.

Kā iepriekš norādīja A. Lungevičs, atbalsts vidusskolēniem auto vadītāja tiesību iegūšanā palīdzētu nodrošināt konkurētspējīgāku vidusskolas absolventu, kam pēcāk būtu vieglāk iekļauties darba tirgū. "Pret gala rezultātu un vidusskolēnu konkurētspējas pieaugumu kopējās izmaksas pašvaldībai nav ļoti lielas. Rezultāts ir tā vērts," norādīja A. Lungevičs.

Sākotnēji plānots, ka autokursi vidusskolēniem varētu sākties jau martā, bet sakarā ar jautājuma izskatīšanas pārcelšanu uz nākamo domes sēdi, arī apmācību sākums notiks vēlāk. A. Lungevičs jau iepriekš izteica cerību, lai šī gada pēdējo klašu audzēkņi vēl varētu pagūt iziet apmācības šajā mācību gadā.