PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

7347.jpeg
Foto: Ernests Dinka / Saeimas Kanceleja
Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile neuzskata, ka, sākot darbu ministrijā, viņai būtu bijis jāatlaiž darbiniekus.

Manis dotos darba uzdevumus Izglītības un ministrijas (IZM) darbinieki līdz šim ir izpildījuši labi, šodien LNT pauda M. Seile, komentējot Latvijas Universitātes (LU) rektora Mārča Auziņa pārmetumus par vājiem ministrijas ierēdņiem.

"Vadītājam, ienākot uzņēmumā, ir jādod darbiniekiem konkrēti darba uzdevumi, un jāvēro viņu sniegums. Tie darba uzdevumi, kurus esmu lūgusi izpildīt un esmu spējusi kontrolēt, ir bijuši paveikti labi," sacīja ministre.

Viņa aicināja LU rektora izteikumus nevispārināt. Tie esot bijuši saistīti tikai ar dažu pasākumu apmeklējumu, kas daudzu vienlaicīgu darbu dēļ, nav izvērsies kā plānots, informē ziņu aģentūra LETA.

"Kopumā nozarē ir milzīga reputācijas krīze, cilvēki neuzticas Izglītības un zinātnes ministrijai, ļoti bieži neuzticas arī skolai, bet jāņem vērā, ka reputācijai ir arī otra puse un bieži vien par labajiem darbiem mēs dzirdam retāk. Ir jāsaprot, ka mēs proporcionāli dzirdam daudz vairāk par slikto nekā labo. Tai pašā laikā es nenoliedzu, ka izglītības un zinātnes sistēmā ir problēmas," skaidroja M. Seile.

Viņa arī uzsvēra, ka, iespējams, ministrijai būtu nepieciešamas papildu darba rokas. "Nevarētu teikt, ka darbinieku skaits ir pārāk liels. Ministrija ir atbildīga par ļoti daudzām jomām, un tas ir ļoti liels darba apjoms. Ir skaidrs, ka es sekošu ministrijas ierēdņu darba kvalitātei un no rezultātiem būs atkarīgs, kādas būs tālākās rīcības sekas," sacīja ministre.

Kā ziņots, 29.novembrī LU rektors Auziņš LNT pauda, ka jaunās izglītības ministres lielākie izaicinājumi būs nodrošināt savām prioritātēm politisko atbalstu un uzlabot IZM vājās ierēdniecības darbu.