PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

7996.jpeg
Foto: kasto / 123RF
Augstākajai izglītībai ir jāstiprina arī demokrātiskās vērtības un cieņa pret dažādību, sniedzot ieguldījumu ilgtspējīgas un harmoniskas sabiedrības veidošanā. 

Tā 6.Eiropas universitāšu biznesa forumā Briselē sacīja izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile.

"Atsaucot atmiņā nesenos notikumus Eiropā, esmu pārliecināta, ka augstākajai izglītībai ir jāstiprina arī demokrātiskās vērtības un cieņa pret dažādību, sniedzot ieguldījumu ilgtspējīgas un harmoniskas sabiedrības veidošanā. Svarīgi sabalansēt ekonomisko un sociālo dimensiju," savu pārliecību pauda M. Seile.

Pārstāvot Latviju kā Eiropas Savienības prezidējošo valsti, M. Seile uzrunā uzsvēra nepieciešamību uzlabot dialogu starp izglītības sektoru un darba devējiem, lai stiprinātu Eiropas kā inovāciju līdera pozīcijas. Pēc viņas teiktā, būtiski veicināt pētnieku un mācībspēku mobilitāti ne tikai starptautiskā kontekstā, bet arī starp akadēmisko un uzņēmējdarbības vidi, aģentūru LETA informēja Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāve Egija Saļņikova.

Universitāšu un biznesa sadarbība veicina inovāciju rašanos un nodrošina zināšanu pārnesi, tādēļ lielāka uzmanība jāpievērš kopīgu projektu īstenošanai un pētniecības ideju komercializēšanai, norādīja M. Seile. Ministre atzīmēja, ka Eiropas konkurētspēja un izaugsme ir arī viena no Latvijas prezidentūras prioritātēm 2015.gada pirmajā pusē.