PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

8965.jpeg
Foto: ints / 123RF
Nākamajos Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos ir jānodrošina tādi apstākļi, kas dalībniekiem ir panesami. 

Tā norādījusi izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē M. Seile, komentējot izskanējušās runas par skolēnu dziesmu un deju svētku nepieciešamību, pārliecinoši pauda, ka šiem svētkiem ir jānotiek, tomēr pastāv jautājums par to, kas būtu jādara citādāk.

Ministre, raugoties uz piedzīvoto situāciju, norādīja, ka, ilgstoši darot vienu lietu, "organizatoriem iestājas zināma rutīna, kad var nepamanīt kādus sīkumus, kas var eskalēties".

Līdz ar to svētku rīkotājiem ir jāpārvērtē svētku mērķu uzstādījums, jo pagaidām bērnu drošība un veselība tajos neparādās. Visos pasākumos jābūt uzmanītai bērnu drošībai, uzsvēra ministre, paužot cerību, ka "šis darvas piliens svētkos tomēr nāks par labu turpmāka darba uzlabošanai".

M.Seile arī piebilda, ka vairums veikto secinājumu īsti neprasa izmaiņas likumdošanā un vairāk naudas, informē ziņu aģentūra LETA.

Tāpat ministre aicināja nepārspīlēt, sakot, ka "svētkos visam jābūt tā kā ikdienā - sava gultiņa, mīļākais ēdiens - vienmēr būs neērtības, bet jāizvērtē, lai jaunās situācijas bērniem būtu panesamas".

E-klase jau informēja, ka XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku organizācijas izvērtēšanas komisija pēc vairāk nekā mēnesi ilga darba secināja, ka bērnu ģībšanai svētku ģenerālmēģinājuma laikā nav izvirzāms viens konkrēts iemesls. Kā žurnālistiem pēc sēdes pastāstīja komisijas vadītāja Evija Papule, bērnu ģībšanu un ģenerālmēģinājuma pārtraukumu izraisīja apstākļu kopums.