PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

8815.jpeg
Foto: EU2015.lv Attēlā: Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile.
Izglītības un zinātnes ministre pagaidām atsakās izteikt vērtējumu XI Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku izpilddirektorei Agrai Bērziņai.

Pēc paziņojuma par palikšanu ministra amatā izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile gan norādīja, ka, vērtējot noritējušos Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus, iespējama svētku augstākās organizatoriskās vadības maiņa, informē ziņu aģentūra LETA.

A.Bērziņas rīcības, neatzīstot ārkārtas stāvokli sestdien notikušajā ģenerālmēģinājumā, kā arī uzsverot, ka svētki "patiesi izdevušies", izraisīja sašutumu arī sociālajos tīklos. To lietotāji vairākkārtēji uzsvēra, ka ministrei A. Bērziņa būtu jāatlaiž.

Izglītības un zinātnes ministres pārstāve Ilze Salna uzsvēra, ka M.Seile jau ir izveidojusi svētku izvērtēšanas komisiju, kuras uzdevums ir veikt secinājumus par svētkiem, kā arī vērtēt to rīkotāju darbības un sekas. Komisija svētkus izvērtēs divu nedēļu laikā.

Ministre uzņēmās visu atbildību par svētkos notikušo un palika izglītības un zinātnes ministra amatā.

E-klase jau informēja, ka sestdienas vakarā, kad Mežaparka estrādē notika XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta ģenerālmēģinājums, daudziem dziedātājiem kļuva slikti un viņi paģība. Mediķi slimnīcā nogādāja 17 bērnus. Ņemot vērā minēto, izglītības un zinātnes ministre naktī nolēma atcelt nākamajā dienā paredzēto svētku gājienu, tomēr realitātē gājiens notika un dalībnieki tajā devās brīvprātīgi.