PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra izglītojošais projekts “ZOOMprātīgas tikšanās”
Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra izglītojošais projekts “ZOOMprātīgas tikšanās”
Foto: Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris
Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris piedāvā unikālu projektu “ZOOMprātīgas tikšanās / PаZOOMные встречи” — iespēju ikvienam skolēnam apgūt un papildināt savas krievu valodas zināšanas radošā, aizraujošā un patiesi izzinošā komunikācijā ar kādu no septiņiem lieliskiem teātra aktieriem Janu Herbstu, Veroniku Plotņikovu, Jevgeņiju Čerkesu, Natāliju Živecu, Igoru Nazarenko, Tatjanu Lukašenkovu un Vadimu Grosmanu.

Aktieru profesija ir vistiešākajā nozīmē saistīta ar valodu un runas mākslu. Uz teātra skatuves aktieri saviem skatītājiem caur skatuves mākslu — aktiermeistarību, mūziku, deju, scenogrāfiju, gaismu — ik dienu izstāsta visdažādākos stāstus.

Projekta “ZOOMprātīgas tikšanās” ietvaros katrs aktieris ir sagatavojis tēmas, par kurām labprāt ar Tevi sarunāsies 40 minūtes. Vai vēlies parunāt par to, kā aktieri veido savu grimu, kā vislabāk sagatavoties dažādu triku izpildei, kā smelties iedvesmu apkārt esošajā dabā vai kā izcept gardākās pankūkas pasaulē? Šādu jēgpilnu un vienlaikus saistošu sarunu gaitā kopīgi apgūsiet jaunus vārdus krievu valodā un veidosiet raitas sarunas. Aktieri pavisam noteikti pielāgosies ar tēmu, lai jūsu saskarsme notiktu patīkami, zinātkāri un pilnvērtīgi. Pirms paredzētās virtuālās tikšanās katrs aktieris ar Tevi sazināsies, lai vienotos par kopīgo tēmu.

Neuztraucies par savu gatavību šādai virtuālai tikšanās reizei. Ja krievu valodas apguvē sper pašus pirmos soļus, izvēlies aktieri, kurš pārvalda arī latviešu valodu. Ja esi gatavs bagātināt savu vārdu krājumu jau augstākā līmenī, vari izvēlēties jebkuru no aktieriem. Projekts sniedz iespēju piedalīties ikvienam, neraugoties uz vecumu un krievu valodas zināšanām.

Informācija par aktieru piedāvātajām tēmām un valodu iespējām ŠEIT.

Tā būs tikšanās viens pret vienu, lai komunikācijas kvalitāte būtu pēc iespējas efektīvāka.

Biļetes iespējams iegādāties portālā Bezrindas.lv: www.bezrindas.lv

Reklāmraksts