PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

7098.jpeg
Foto: vadimgozhda / 123RF
Izglītības un zinātnes ministra amata kandidātes Mārītes Seiles viena no prioritātēm būs skolotāju piesaiste un kvalitatīva sagatavošana, tā žurnālistiem sacījusi M. Seile.

Latvijai tā ir ārkārtīgi svarīga prioritāte, jo pašlaik 40% skolotāju ir vecāki par 50 gadiem. "Mans jautājums ir, kas ir tie skolotāji, kuri sāks darbu skolās, pēc tam, kad šie cilvēki dosies pensijā,” norādīja ministra amata kandidāte.

M. Seile uzsvēra, ka valsts konkurētspēja ir atkarīga no izglītības kvalitātes. Politikas līmenī daudz runāts, ka ir nepieciešama konkurētspējīga, kvalitatīva un zinātņietilpīga tautsaimniecība, tāpēc ir jāņem vērā, ka tā rodas no kvalitatīvas izglītības, vēsta ziņu aģentūra LETA.

M. Seile plašāku viedokli par prioritātēm varēs sniegt pēc tam, kad būs sīkāk iepazinusies ar Izglītības un zinātnes ministrijas pašreizējām prioritātēm.

Vakar nolemts virzīt Iespējamās misijas vadītāju Mārīti Seili izglītības un zinātnes ministra amatam.

M. Seile ir ieguvusi maģistra grādu matemātikā Latvijas Universitātē, kā arī maģistra grādu Tventes Universitātē Nīderlandē, kur apguva izglītības un apmācības sistēmu veidošanas zinātni.

Pirms darba Iespējamā misijā M. Seile strādāja celtniecības jomas uzņēmumā Primekss, kur dažādos laikos ieņēma dažādas pozīcijas - biznesa procesu direktores amatu, personāla direktores amatu, kā arī valdes locekļa amatu. No 2002. līdz 2008.gadam M. Seile strādāja uzņēmumā Maxima Latvija, kur bija personāla direktore, bet pirms tam ieņēma mācību daļas vadītāja amatu.

Pirms tam, no 1998.gada līdz 2004.gadam, viņa bija Skolu atbalsta centra direktore, savukārt no 1996.gada līdz 1998. gadam M. Seile strādāja kā Sorosa fonda projektu vadītāja.

M. Seile no 1992.gada līdz 1996.gadam strādāja Preiļu 1.vidusskolā par matemātikas skolotāju un direktora vietnieci.