PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

9453.jpeg
Foto: senkaya / 123RF
Veselības ministrija (VM) strādās pie grozījumiem, lai skolās būtu iespējams iegādāties produktus, kuri satur dabīgos aromatizētājus un dabīgās krāsvielas. 

Tāpat arī, lai skolās varētu iegādāties prasībām atbilstošu maizi, tomēr noraida iespēju kopumā atcelt jauno kārtību par uztura normām skolās.

Kā informēja VM pārstāvis Oskars Šneiders, ministrija šobrīd strādā pie grozījumu projekta Ministru kabineta noteikumos, kas nosaka uztura normas izglītības iestādēs, sociālās aprūpes, sociālās rehabilitācijas un ārstniecības iestādēs, ņemot vērā priekšlikumus, kurus izteikuši gan Izglītības iestāžu ēdinātāju asociācijas pārstāvji, gan Zemkopības ministrijas un Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāvji.

Grozījumu projektā paredzēts precizēt, ka izglītības iestādēs, sociālās aprūpes, sociālās rehabilitācijas un ārstniecības iestādēs produktu iepirkumā būs atļauts iegādāties arī tādus produktus, kas satur dabīgos aromatizētājus un dabīgās krāsvielas. Tāpat būs atļauts uzturā iekļaut arī apstrādātus zvejniecības produktus, ievērojot papildu kvalitātes prasības, piemēram, nesatur garšas pastiprinātājus, krāsvielas un tamlīdzīgi, informē ziņu aģentūra LETA.

Tāpat grozījumu projektā paredzēts papildināt izglītības iestādēs un to teritorijā papildus kompleksajai pusdienu un izvēles ēdienkartei atļauto produktu klāstu, atļaujot izplatīt arī piemēram, dehidrētu pienu, sviestu, maizi un džemu ar noteiktām kvalitātes prasībām.

O.Šneiders uzsvēra, ka līdz brīdim, kamēr veiks grozījumus, nav paredzēts atgriezties pie kārtības, kas bija pirms 1.janvāra. Tāpat viņš atgādināja, ka iepriekš šie grozījumi bija saskaņoti gan ar pārtikas ražotājiem, gan Zemkopības ministriju, gan citām iesaistītajām pusēm.