PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

10082.jpeg
Foto: nexusplexus / 123RF
Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) valdības rīcības plānā mēģinās iekļaut punktus par bērnudārzu pedagogu algām, kā arī finansējumu augstākajai izglītībai un zinātnei. 

Noslēdzoties Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) sarunām, panākta vienošanās par vēl nepieciešamajām sarunām veselības un izglītības jomā. Diskusija par izglītības nozares problēmjautājumiem rīcības plāna kontekstā notikšot pirmdien, 25.aprīlī.

Kā iepriekš pauda Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāja Inga Vanaga, valdības rīcības plānā ir vairākas apsveicamas idejas, tomēr vienlaikus pastāv jautājumi, kuriem nepieciešams risinājums. Šādu jautājumu vidū ir arī ilgstoši nepildītais, spēkā esošais Augstskolu likums un Zinātniskās darbības likums, informē ziņu aģentūra LETA.

Ministrijā norādīja, ka rīcības plāna sākotnējā variantā bija iekļauti visi IZM kompetencē esošie problēmjautājumi, tomēr, ar Ministru prezidentu Māri Kučinski pārrunājot iesniegtos plāna projektus, punkti tikuši izņemti.

Tagad IZM centīsies panākt šo punktu atkārtotu iekļaušanu valdības rīcības plānā.

Sociālie partneri ceturtdien NTSP sēdē atzina, ka valdības rīcības plānā vēlas redzēt vairākas izmaiņas, tostarp izskanēja kritika iecerētajiem pasākumiem ēnu ekonomikas apkarošanai un uzņēmējdarbības vides uzlabošanai, norādot, ka šajās jomās redzams pārāk maz konkrētības.