PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

9458.jpeg
Foto: pressmaster / 123RF
Valdība šodien vēl neskatīja izmaiņas ražotāju un atsevišķas sabiedrības daļas neapmierinātību izsaukušajos noteikumos. 

Valdība gan uzdeva Veselības ministrijai (VM) tuvāko nedēļu laikā panākt vienošanos ar iesaistītajām pusēm, minētie noteikumi paredz ierobežojumus pārtikai izglītības iestādēs.

Sākotnēji Ministru prezidente Laimdota Straujuma uzdeva vienošanos panākt nedēļas laikā, tomēr tālākās diskusijas laikā konkrēts termiņš netika noteikts. "Neviens jums neliedz strādāt. Kaut vai pa naktīm," teica L.Straujuma, dzirdot ierosinājumu saskaņošanai atvēlēt trīs nedēļas laika.

Sašutis par grozījumu virzību bija zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, kurš norādīja - ja šādā veidā tiks turpināts darbs un noteikumi tiks virzīti tālāk bez saskaņošanas, ēdināšanas sistēma skolās tiks novesta līdz tam, ka bērnus nebūs iespējams pabarot, informē ziņu aģentūra LETA.

Veselības ministrs Guntis Belēvičs gan uzsvēra, ka ar kolēģi ļoti labi saprotas un vēlreiz ieklausīsies ražotāju viedoklī, un saprātīgie priekšlikumi tiks ņemti vērā. "Mēs pieiesim ar saprātu," solīja G.Belēvičs.

Tam gan nepiekrita J.Dūkalvs, uzsverot, ka saprašanās ir tikai par to, ka pārtikai skolās jābūt veselīgai, bet viņš iebilst, ka tas tiek panākts ar aizlieguma metodēm. "Uzņēmēji ir gatavi pabarot bērnus veselīgi, bet ne jau ar aizlieguma metodēm," uzsvēra J.Dūklavs.

E-klase jau informēja, ka ar 1.janvāri stājušies spēkā grozījumi Ministru kabineta noteikumos, kas aizliedz izglītības iestādēs ēdinātājiem iepirkt produktus, kuru sastāvā ir tādas pārtikas piedevas kā konservanti, krāsvielas, saldinātāji un aromatizētāji.