PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

10416.jpeg
Foto: dmitrimaruta / 123RF
Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis aicina skolēnu vecākus neaizrauties ar bērnu mājasdarbu pildīšanu, bet skolotājus - tos uzdot mazāk.

"Vecāki, nepildiet skolēnu mājasdarbus! Ja skolotāji redzēs, cik lielā apjomā un labā kvalitātē izpildīti uzdotie mājasdarbi, viņi jūsu bērniem, tas ir, jums, tos uzdos vēl un vēl," biedēja ministrs.

Vēlot pedagogiem laimīgu jauno mācību gadu, K.Šadurskis vēlēja būt radošiem, kā arī nemocīt bērnus ar mājasdarbiem - vismaz sestdienās un svētdienās.

Zinību dienas pasākumā ministrs uzsvēra, ka Rīgas Pļavnieku pamatskola ir lielākā pamatskola, turklāt šīs skolas skolēni uzrāda augstus mācību rezultātus.

"Kritērijs ir vienkāršs - ja skola aug, ja, pretēji demogrāfijas tendencēm Latvijā, skolā skolēnu skaits pieaug, nāk daudzi talantīgi skolotāji strādāt un mācību rezultāti aug, tad viss ir kārtībā," sacīja ministrs.

Rīgas Pļavnieku pamatskola šogad sākusi savu sesto mācību gadu. Skolas direktore Elīna Dreimane uzsvēra, ka Rīgas Pļavnieku pamatskola ir lielākā pamatskola Latvijā - šogad tajā mācīsies 658 skolēni, strādās 62 pedagogi un 30 tehniskie darbinieki. Pamatskolā pirmās skolas gaitas šodien sāk trīs pirmās klases. Tāpat skolā sāka strādāt arī vairāki jauni pedagogi, informē ziņu aģentūra LETA.

Rīgas Izglītības pārvaldes vadītājs Ivars Balamovskis uzsvēra, ka tik veiksmīga skolas darbība izdevusies "vienīgi tāpēc, ka notika cieša sadarbība starp pašvaldību, vecākiem, skolu, skolas vadību".

K.Šadurskis rosina samazināt mājasdarbu apjomu skolās, kā arī pavasarī nodrošināt papildu brīvlaika nedēļu, to, visticamāk, paņemot no vasaras brīvlaika.