PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

12322.jpeg
Foto: Foto: Reinis Inkēns / Saeimas Kanceleja
Latviešu valodas loma vispārējā izglītībā ir jāstiprina, - ir pārliecināts izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis.

K.Šadurskis pauda, ka izglītības sistēma ir sabiedrības integrācijas pamats. "Latviešu valodas loma vispārējā izglītībā ir jāstiprina, esam veikuši visus nepieciešamos darbus, un ir jāpieņem atbildīgi lēmumi," uzsvēra ministrs.

Lai informētu par līdz šim paveikto vispārējās izglītības jomā saistībā ar sabiedrības integrācijas procesiem un valsts valodas lietojuma nostiprināšanu vispārējā izglītībā, Izglītības un zinātnes ministrijā notika preses konference.

Preses konferencē tika stāstīts par redzējumu un priekšnoteikumiem, lai sekmētu gan bilingvālās izglītības attīstības iespējas, gan stiprinātu valsts valodas lietojumu vispārējā izglītībā, informē aģentūra LETA.

Preses konferencē piedalījās izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietniece, Politikas iniciatīvu un attīstības departamenta direktore Gunta Arāja un Valsts izglītības un satura centra vadītājs Guntars Catlaks.