PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

9642.jpeg
Foto: nyul / 123RF
Iespējams, nozare līdz šim ir ieslīgusi pārāk garās diskusijās par pedagogu algām, koncentrējoties uz to, kā piesaistīt papildu resursus, nevis kā sadalīt jau esošos.

Tā šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" pieļāva izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis.

"Varbūt ir drusciņ pietrūcis tas spēka vektors, kas virza to lietu uz augšu, uz priekšu, un varbūt, ka līdz šim ir ieslīgts pārāk garās diskusijās," sacīja ministrs.

Viņš atgādināja, ka nozares finansējums šajā gadā būs tik liels, cik lielu Saeima to ir paredzējusi, savukārt par tālāko finansējumu var runāt vienīgi kontekstā ar skolu tīkla sakārtošanu.

"Es domāju, ka mums jau vasaras beigās būs pilnīgi skaidrs ne tikai tas, kas notiks septembrī, bet arī kādā veidā mēs virzīsimies tālāk uz priekšu," norādīja K.Šadurskis.

Ministrs arī atkārtoja jau iepriekš publiski pausto, ka par atalgojumu, kādu nākamajā mācību gadā saņems pedagogi, skaidrība varētu būt vēlākais jūnijā, kad pedagogu algu modelim jābūt izstrādātam un iesniegtam valdībā.

Pagaidām pedagogu algu celšanai jāaprobežojas ar deviņiem miljoniem eiro, bet turpmāk mērķdotācijas palielinājumam varētu pieskaitīt tos līdzekļus, kas ietaupīti, optimizējot skolu tīklu, izriet no ministra teiktā.