PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

8916.jpeg
Foto: Ernests Dinka / Saeimas Kanceleja
Sveicot Zinību dienā Cēsu Profesionālās vidusskolas audzēkņus, Ministru prezidente Laimdota Straujuma izteica arī personīgu novēlējumu. 

L. Straujuma aicināja skolēniem apzināties, ka no katra personīgā darba un izvēles ir atkarīga viņu dzīve, informē ziņu aģentūra LETA.

Svinīgajā skolas atklāšanas ceremonijā L. Straujuma uzsvērusi, ka Latvija tic šo audzēkņu spējām un tic tam, ka viņi sasniegs savus sapņus. "Ministru kabinetā esmu tikusies ar profesionālo vidusskolu skolēniem, kuri sasnieguši augstus rezultātus visā pasaulē. Latvija var! Es ticu, ka kādu dienu jūsu sasniegumi un ražojumi būs zināmi visā pasaulē," teikusi valdības vadītāja.

Tāpat viņa pateikusies pašvaldībai un skolotājiem, kuru pūles ieguldītas, lai skolēniem būtu iespēja apgūt pieprasītus arodus mūsdienīgā skolā.

Skolas atklāšanā pēc rekonstrukcijas L. Straujuma tai uzdāvinājusi globusu.

Augusta beigās noslēdzās modernizēšanas projekts, kura mērķis bija uzlabot Cēsu Profesionālās vidusskolas īstenoto prioritāro profesionālās izglītības programmu infrastruktūru un modernizēt mācību aprīkojumu atbilstoši Latvijas un Eiropas standartiem, piedāvājot darba tirgum kvalificētus speciālistus. Skolā varēs apgūt pieprasītas specialitātes, piemēram, mēbeļu galdnieks, namdaris, elektrotehniķis, mēbeļu dizaina speciālists un restauratora asistents.