PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Nāc uz RJA bakalaura programmu atvērto durvju dienu 1.jūnijā plkst. 16:00
Nāc uz RJA bakalaura programmu atvērto durvju dienu 1.jūnijā plkst. 16:00
Foto: RJA
Vai esi 11.–12. klases skolēns, kas redz savu nākotnes karjeru tiesībās, diplomātijā vai biznesā? Tad nāc uz Rīgas Juridiskās augstskolas (RJA) bakalaura programmu atvērto durvju dienu 1. jūnijā plkst. 16:00 tiešsaistē.

Reģistrējies pasākumam šeit, un satiec RJA studentus, pasniedzējus un absolventus, kas iepazīstinās ar augstskolu, mūsu bakalaura programmām – Tiesības un bizness un Tiesības un diplomātija, Erasmus apmaiņas studiju un prakses iespējām.

Studijas

Izvēloties studijas Rīgas Juridiskajā augstskolā, Tu izvēlies karjeru tiesībās, biznesā vai diplomātijā. Studijas angļu valodā, starptautiska vide un starpdisciplināra pieeja mācībām ir galvenie iemesli, kāpēc mūsu studenti izvēlas RJA.

Augstskolu absolventu ienākumi ir par trešdaļu augstāki nekā vidēji valstī, secināts Izglītības un Zinātnes ministrijas pētījumā. Augstskolu absolventi gan labāk nopelna, gan arī retāk paliek bez darba. No privātā sektora pirmajā vietā absolventu nodarbinātībā ierindojas Rīgas Ekonomikas augstskola un Rīgas Juridiskā augstskola. “Lai vai kādu jomu jūs izvēlētos, tas garantēti nozīmē pieklājīgu atalgojumu,” norādīja Latvijas darba devēju konfederācijas (LDDK) izglītības eksperts Rihards Blese.

Vairāk par mūsu studiju programmām šeit:

“RJA sniedz daudz iespēju, visi pasniedzēji ir savas jomas profesionāļi, un tu vari jautāt viņiem jebko. To, ko apgūsti RJA, var attiecināt gan uz savu pieredzi, gan reālām problēmām. Arī studentu skaits ir būtisks – mani studiju biedri tagad ir mani draugi, ļoti gudri praktizējoši juristi. Mēs esam kā ģimene,” stāsta Aksels Zingulis, RJA Tiesības un bizness bakalaura programmas absolvents (2020). Aksels pašreiz studē Nodokļu tiesību un digitalizācijas maģistra programmā Vīnes Ekonomikas un biznesa universitātē, kas ir viena no top nodokļu institūcijām pasaulē, pasaules reitingu simtniekā.

“Tas, ka tiku tur uzņemts, nozīmē, ka RJA iegūtais grāds ir starptautiski atzīts. Mani kursabiedri Vīnē ir vadītāji no tādām kompānijām kā Siemens, Nokia, arī start-up cilvēki vadošās pozīcijās.” Aksels pats vada Rocketgrip, uzņēmumu, ko viņš izveidoja vēl vidusskolas laikā, lai ražotu pielāgotu aprīkojumu hokeja spēlētājiem. Juridiskie jautājumi, kas saistīti ar uzņēmuma vadību, bija galvenais iemesls, kādēļ viņš izlēma par labu RJA Tiesības un bizness programmai. “Es sapratu, ka nav iespējams bizness bez jurisprudences zināšanām, un šī programma deva man iespēju studēt abus.”

“Studēt RJA bija viegli un patīkami – starptautiskā vide, pasniedzēji, semināri, ļoti praktiskas, noderīgas lietas,” stāsta Sarma Gintere, RJA bakalaura programmas Tiesības un diplomātija absolvente (2014), Latvijas vēstniecības ASV trešā sekretāre. “Sapratu, ka vēlos būt diplomāte pēc prakses Ārlietu ministrijā un Latvijas vēstniecībās ārvalstīs, un pievienojos ārlietu dienestam uzreiz pēc RJA absolvēšanas. Kad sāku strādāt, doties uz Briseli un runāt sanāksmēs, atcerējos, ka tieši tā mūs gatavoja RJA. Juridiskās zināšanas manā darbā ir ļoti svarīgas. Tagad otro gadu esmu Latvijas vēstniecībā Vašingtonā, un esmu ļoti apmierināta. RJA mani ir labi sagatavojusi manai pašreizējai karjerai.”

Piesakies studijām jau laicīgi

Ja vēl neesi pieteicies studijām, cieši iesakām atrast laiku un izdarīt to tagad!

Atver šo saiti un

•             Izvēlies savu bakalaura studiju programmu

•             Aizpildi pieteikuma formu

•             Pievieno 1.semestra sekmju izrakstu (vidējā atzīme 7 un vairāk)

•             Uzraksti motivācijas vēstuli

•             Pievieno pases/ID kopiju.

Saņemot sertifikātu par iegūto vispārējo vidējo izglītību, tas vienkārši jāpievieno pieteikumam.

Gaidām Tevi RJA bakalaura programmu atvērto durvju dienā 1.jūnijā plkst 16:00 – reģistrējies šeit, lai saņemtu saiti uz pasākumu. Vairāk informācijas meklē šeit.

Reklāmraksts