PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

9468.jpeg
Foto: stockbroker / 123RF
Nākamajā otrdienā valdība varētu skatīt noteikumus saistībā ar izmaiņām skolēnu ēdināšanā. 

Tā telekanāla LNT raidījumā "900 sekundes" teica veselības ministrs Guntis Belēvičs.

Viņš norādīja, ka līdz tam ir ļoti intensīvi jāstrādā, lai šos noteikumus sagatavotu.

Vakar G.Belēvičs un zemkopības ministrs Jānis Dūklavs vienojušies noteikt pārejas periodu līdz 2017.gadam atsevišķu pārtikas piedevu un aromatizētāju iekļaušanai pārtikas produktos, kas tiek izmantoti skolēnu ēdināšanai, informēja G.Belēviča pārstāve Iveta Ciganova.

Abi ministri bijuši vienisprātis, ka bērni izglītības iestādēs jāēdina ar pasniegšanas dienā svaigi pagatavotu ēdienu no dabīgiem pārtikas produktiem un ēdienam jābūt gatavotam uz vietas skolas ēdnīcā.

Kā pastāstīja I.Ciganova, ministri arī esot pārrunājuši jautājumu saistībā ar brīvpusdienu cenām. G.Belēvičs un J.Dūklavs bijuši vienisprātis, ka brīvpusdienām būtu jāmaksā divi eiro, jo 1,42 ir par maz, lai bērniem pusdienas pagatavotu no veselīgiem un kvalitatīviem produktiem. I.Ciganova piebilda, ka šis jautājums pagaidām ir idejas līmenī.

G.Belēvičs šodien LNT raidījumā pauda, ka, viņaprāt, veselīga pārtika, nenozīmē ka tā ir dārgāka. Ministrs uzskata, ka galvenais uzdevums ir panākt, lai bērni skolā nepiekļūtu neveselīgiem ēdieniem.