PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 17. aprīlis

Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

9611.jpeg
Foto: highwaystarz / 123RF
Pedagogu darba samaksas modeļa tālākā virzība ir izteikti politiska izšķiršanās, kas atkarīga no ministrijas vadības lēmumiem.

Tā skaidroja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Ilze Viņķele, atzīmējot, ka  būtu jāgaida turpmākie Izglītības un zinātnes ministrijas vadības soļi.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē tika pausta neizpratne par modeļa virzības apstāšanos. Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Upenieks norādīja, ka tuvākajā laikā gan tikšot ieviesta skaidrība par modeļa tālāko virzību.

Lai rastu skaidrību par tā tālāko virzību, šodien, 25.februārī, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrībai bija plānots tikties ar izglītības un zinātnes ministru Kārli Šadurski, informēja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāja Inga Vanaga, taču ministra slimības dēļ paredzētā tikšanās ir atcelta. Pagaidām nav zināms, kad tā varētu notikt.

Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības departamenta direktore Evija Papule norādīja, ka modeļa virzību pašlaik kavē neskaidrība par pirmsskolas pedagogu atalgojuma formu un avotiem, informē ziņu aģentūra LETA.

"Kamēr nav atrisināts jautājums par formu un avotiem pirmsskolas pedagogu atalgojumam, tikmēr nav tālākas virzības par modeli," sacīja E.Papule.

Viņa uzsvēra, ka skaidrībai par modeli jābūt līdz šī mācību gada beigām, tādējādi apliecinot arī K.Šadurska iepriekš pausto mērķi modeļa izstrādi un apstiprināšanu pabeigt līdz vasarai.

E.Papule norādīja, ka ir jāpanāk skaidrība par to, kā tiks izmantoti modelim piešķirtie deviņi miljoni eiro.