PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

7775.jpeg
Foto: kzenon / 123RF
Neskatoties uz Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) iebildumiem, valdība kārtējo reizi apstiprinājusi jaunas studiju programmas atvēršanu.

Šoreiz valdība ļāvusi atvērt studiju virzienu Viesnīcu un restorānu serviss, tūrisma un atpūtas organizācija SIA Hotel School Viesnīcu biznesa koledžā.

Koledža Izglītības iestāžu reģistrā ir reģistrēta 2013.gada 15.janvārī. Studiju virzienam Viesnīcu un restorānu serviss, tūrisma un atpūtas organizācija atbilstošas studiju programmas pašlaik tiek īstenotas desmit augstākajās izglītības iestādēs. 2014./2015.akadēmiskajā gadā studiju virzienā studē 1648 studējošie. IZM norādīja, ka jau pašlaik tiek nodrošināts pietiekams augstākās izglītības piedāvājums minētajā studiju virzienā, informē ziņu aģentūra LETA.

Koledžas studiju virzienā plānots īstenot studiju programmu Viesnīcu vadība latviešu, angļu un krievu valodā, sagatavojot ceturtā līmeņa profesionālās kvalifikācijas speciālistus - Viesnīcu pakalpojumu organizatorus.

Par programmas atvēršanu valdības sēdē iestājās arī tūrisma un viesnīcu nozares pārstāvji. Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas izpilddirektore Santa Graikste atzina, ka šīs koledžas programma gatavo labākos nozares speciālistus, un aicināja atbalstīt šīs programmas atvēršanu.