PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

No 1. jūnija Rīgas Stradiņa universitāte sāk vasaras uzņemšanu
No 1. jūnija Rīgas Stradiņa universitāte sāk vasaras uzņemšanu
Foto: RSU
Līdz ar trešdienu, 1. jūniju, Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) uzsāk vasaras uzņemšanu, elektroniski reģistrējot studētgribētāju pieteikumus. Pamatstudiju programmās uzņemšana turpināsies līdz 11. jūlijam, maģistrantūrā līdz 14. jūlijam, bet doktorantūrā – līdz 11. augustam. Šogad RSU pieņems pieteikumus 52 studiju programmās latviešu valodā un septiņās programmās angļu valodā. Kopumā augstskola šovasar piedāvās vairāk nekā 900 valsts budžeta vietas, tostarp arī sociālo zinātņu studentiem, kas ir pirmreizējs notikums RSU vēsturē.

Lai pieteiktos studijām, interesenti aicināti reģistrēties pieteikšanās sistēmā RSU uzņemšana. Arī šogad visu uzņemšanas procesu topošie studenti varēs veikt attālināti, piesakoties studijām ar latvija.lv autorizācijas starpniecību, bet līgumu slēgt, izmantojot drošu elektronisko parakstu. Aicinām studentus plaši izmantot iespēju visu uzņemšanas procesu kārtot elektroniski, vienlaikus atgādinot, ka drošs elektroniskais paraksts iegūstams nedēļas laikā, piesakoties www.eparaksts.lv.

Plašāku ieskatu augstskolas piedāvātajās pamatstudiju programmās var smelt, noskatoties RSU šīgada virtuālo Atvērto durvju dienas ierakstus, kur augstskolas mācībspēki un studenti iepazīstina ar studiju saturu un vidi, pētniecības iespējām un karjeras izaugsmes ceļiem. Savukārt maģistra studiju interesentus augstskola aicina uz īpašu pasākumu – RSU Sarunu vakaru Atjauno savu sistēmu!, kas ceturtdien, 2. jūnijā, no plkst. 18.00 (ieeja jau no plkst. 17.00) norisināsies Kalnciema kvartālā, kā arī tiešraidē RSU mājaslapā un RSU Facebook. Tikmēr plašāk par visām sešām doktorantūras studiju programmām, tostarp jauno programmu Veselības aprūpe, kas aptver apakšprogrammas medicīnā, farmācijā un psiholoģijā, lasāms RSU mājaslapā.

Šīs vasaras uzņemšana RSU vēsturē ieies kā pirmā uzņemšana, kad pie valsts budžeta vietām tiks jaunuzņemtie studenti sociālo zinātņu programmās RSU Eiropas studiju fakultātē, Juridiskajā fakultātē, Komunikācijas fakultātē. Runājot par budžeta vietām, ar plašu to skaita pieaugumu šogad izceļas pamatstudiju programma Māszinības. Lai arī māsu skaits Latvijā pakāpeniski pieaug, tomēr pēc Veselības ministrijas aprēķiniem nozarē joprojām trūkst aptuveni 3000 māsu. Budžeta vietu pieaugums mazinās šo veselības aprūpē ieilgušo problēmu.

Starp septiņām studiju programmām, kuras RSU īsteno angļu valodā, sevi arvien skaļāk piesaka sociālo zinātņu programmas, kurās izvēlas studēt ne vien ārvalstu, bet arī Latvijas jaunieši. Biznesa virzienu var apgūt pamatstudiju programmā Starptautiskais biznessun jaunuzņēmumu darbība, bet diplomātiju – maģistra studiju programmā Krievijas un Eirāzijas studijas, kā arī Starptautiskā pārvaldība un diplomātija.

Plašāka informācija par studiju programmu saturu un uzņemšanas prasībām ir pieejama RSU mājaslapā.

Reklāmraksts