PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

9626.jpeg
Foto: katyspichal / 123RF
Saeimas Budžeta un finanšu komisija atbalstīja apropriācijas pārdali, lai nodrošinātu valsts atbalstu tiem vecākiem, kuri izmanto aukļu pakalpojumus.

Atbalsts tiks sniegts tiem vecākiem, kuri izmanto aukļu pakalpojumu, ja attiecīgā pašvaldība bērniem no pusotra gada vecuma līdz pamatizglītības ieguves sākšanai nenodrošina vietu pašvaldības bērnudārzā, pastāstīja Saeimas Preses dienestā.

Apropriāciju 780 000 eiro plānots pārdalīt no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas budžeta apakšprogrammas "Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta projekti" uz Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) budžeta apakšprogrammu "Dotācija privātajām mācību iestādēm".

Finanšu ministrija vēstulē Saeimai apliecinājusi, ka apropriācijas pārdale neietekmēs valsts konsolidētā budžeta finansiālo deficītu.

Saeima, 2015.gada novembrī apstiprinot šī gada valsts budžetu, nolēma 2,3 miljonus eiro novirzīt IZM, lai nodrošinātu 2013.gadā sāktā atbalsta sniegšanu vecākiem, kuru bērni vietu trūkuma dēļ pašvaldības bērnudārzā apmeklē privāto pirmskolas izglītības iestādi.

Pašlaik rinda uz vietām bērnudārzā ir 15 pašvaldībās, kas nespēj nodrošināt dārziņos vietu visiem pirmsskolas vecuma bērniem, sākot no pusotra gada vecuma. Lielākā daļa no šīm pašvaldībām koncentrējas ap Rīgu, informē ziņu aģentūra LETA.

Par apropriācijas pārdali vēl jālemj Saeimai, un Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija lūgs Saeimu lēmuma projektu izskatīt Saeimas 3.marta sēdē, norādīja komisijas priekšsēdētājs Jānis Vucāns.