PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

9536.jpeg
Foto: wavebreakmediamicro / 123RF
Šī gada 19.februārī Latvijas Universitātes (LU) Mazajā aulā norisināsies 31.Latvijas programmētāju diena. 

Tās laikā informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozares speciālisti, mācībspēki un studenti piedalīsies konferencē, lai aplūkotu šīs jomas aktuālākās tendences un spriedīs par nozares attīstības virzieniem, informē ziņu aģentūru LETA.

Konferences noslēgumā labākajiem studentiem tiks pasniegtas Lēdijas Adas Lavleisas un Čārlza Bebidža balvas, kā arī notiks vairākas praktiskas programmēšanas darbnīcas studentiem.

Šogad pasākumu organizē Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija sadarbībā ar LU Datorikas fakultāti un Rīgas Tehnisko universitāti.

Latvijas programmētāju diena jau kopš 1986.gada tiek atzīmēta katru gadu, tajā pasniedzot pasaulē pirmās programmētājas lēdijas Adas Lavleisas vārdā nosaukto balvu matemātikā, datorzinātnē un to pielietojumos, kuru saņem studente sieviete. Stipendija paredzēta, lai studentes aktīvāk iesaistītos zinātniskajā darbā un tā popularizēšanā.

Pasaulē pirmās programmu rēķinmašīnas konstruktora Čārlza Bebidža vārdā pasniegto balvu kopš 1991.gada saņem students vīrietis par aktīvu un produktīvu darbu datorzinātnēs un to popularizēšanā.