PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

9102.jpeg
Foto: stockbroker / 123RF
Lai apspriestu efektīvāku skolēnu izglītošanu par veselīgu dzīvesveidu,120 skolu pedagogu no Latvijas pulcēsies projekta Es augu vesels noslēguma pasākumā.

Noslēguma pasākums – konference norisināsies š.g. 8.oktobrī Swedbank ēkā Balasta dambī 1a, Rīgā.

Ar šo konferenci noslēdzies ikgadējais skolu veselības projekts, ko ar Grindeks fonda Zinātnes un izglītības atbalstam atbalstu īstenojusi biedrība Papardes zieds. Šogad tajā piedalījās 43 skolas, projekta ietvaros 1998 skolēni ir darbojušies un uzzinājuši vairāk par dažādām ar veselību saistītajām tēmām.

"Ieviešot asas sabiedrības diskusijas raisījušos Izglītības likuma grozījumus, kuri it kā paredzēti skolēnu sargāšanai no netikumiskas audzināšanas, vairumam skolotāju radusies neizpratne par to, kā tagad mācīt ar seksuālo izglītošanu saistītos jautājumus. Ir izveidojusies situācija, kurā vecāki ir kļuvuši par skolotāju soģiem, bet skolu direktori ir kļuvuši par situācijas ķīlniekiem. Taču joprojām neatbildēts ir jautājums par to, kā sabalansēt vecāku raizes par tikumību ar informāciju, kas skolēnam nepieciešama veselīgai dzīvei," uzsver biedrības Papardes zieds prezidents Rolands Bortaščenoks.

Par seksualitātes vēsturi un izaicinājumiem izglītībā Lielbritānijā konferencē stāstīs Lielbritānijas Ģimenes plānošanas un seksuālās izglītības asociācijas vadītāja Natika H. Halila (Natik H. Halila). Konferences ietvaros norisināsies paneļdiskusija Seksuālās izglītības izaicinājumi Latvijā, kurā piedalīsies nedēļas žurnāla Ir žurnālists Pauls Raudseps, sociālantropologs Mag.phil. Klāvs Sedlenieks, psiholoģe, pētniece Dr.psych. Ieva Stokenberga, VISC vadītājs Dr.hist. G.Catlaks, informē Kaspars Līcītis, biedrības Papardes zieds sabiedrisko attiecību konsultants..

Pasākuma noslēgumā plānotas četras meistarklases skolotājiem:

  • Gadījumu analīze - ko darīt, ja mācību procesā iejaucas vecāki, kuri neatbalsta seksuālo izglītību?
  • Gadījumu analīze - Kā direktoriem un skolai vajadzētu reaģēt uz agresiju pret seksuālo izglītību skolā?
  • Seksuālā izglītība mazā skolā? Veiksmes, grūtības un labas prakses piemēri.
  • Seksuālā izglītība lielā skolā? Veiksmes, grūtības un labas prakses