PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

Noskaidro, vai tev piestāv farmaceita profesija! Piesakies Ēnu dienai BENU Aptiekā!
Noskaidro, vai tev piestāv farmaceita profesija! Piesakies Ēnu dienai BENU Aptiekā!
Foto: BENU Aptieka
Farmaceita profesija sevī apvieno neparastu īpašību kombināciju – tā ir gan saistīta ar zinātni un padziļinātām ķīmijas zināšanām, gan ne mazāk svarīgi ir dažādi psiholoģiskie aspekti, piemēram, spēja palīdzēt un empātija. Kā uzzināt, ka farmaceita profesija var būt piemērota tieši tev? Par galvenajām pazīmēm stāsta BENU Aptiekas farmaceits, aptiekas vadītājs Jūrmalā Konstantīns Čerjomuhins. Turklāt vēl var izmantot pēdējo iespēju, lai pieteiktos šī gada Ēnu dienai BENU Aptiekā!

Lai arī katram no mums piemīt unikāls, tieši mums raksturīgs interešu, spēju un talantu kopums, ir vairākas pazīmes un īpašības, kas ikvienam būtu noderīgas farmaceita profesijā:

Precizitāte un kārtīgums. Ja tev patīk precīzi paveikt to, ko dari, ja ir svarīga kārtība un piemīt sava veida pedantisms, farmaceita profesija var būt īstā izvēle! Kāpēc farmaceitam ir svarīga precizitāte? Jau studiju laikā tai būs liela nozīme, lai apgūtu farmācijas studiju priekšmetus (ķīmiju, farmakoloģiju u. c.). Savukārt ikdienas darbā būs jāspēj precīzi pārzināt zāļu un uztura bagātinātāju klāstu, īpašības, mijiedarbības, darbības mehānismus. Tieši farmaceits ir tas cilvēks, kas pārzina, kā darbojas tabletes, mikstūras, pulveri un citi farmaceitiskie līdzekļi, kas pieejami aptiekā, kādās devās un pie kādām veselības problēmām tie jālieto. Turklāt ir farmaceiti, kas savā ikdienas darbā gatavo zāles paši, un, protams, arī šajā procesā ir būtiska katra smalkākā nianse!

Atbildības sajūta. Ja zini, ka esi apzinīgs un darbus veic ar augstu atbildības sajūtu, šīs īpašības būs ļoti noderīgas farmaceita ikdienas darbā. Farmaceitam ir jāspēj ātri orientēties situācijā, pielāgoties klienta vajadzībām un piemeklēt piemērotus uztura bagātinātājus vai medikamentus, atbildīgi izturoties un iedziļinoties ikvienā situācijā. Farmaceitam ir jāpārbauda, vai saņemtās receptes ir izrakstītas atbilstoši noteiktajām prasībām, un, izsniedzot zāles, pastāstīt par to pareizu lietošanu. Farmaceitam ir jāspēj uzņemties atbildību un būt autoritātei gan kolektīvā, gan darbā ar klientiem.

Spēja komunicēt. Lai arī farmaceita profesijā svarīgas ir labas eksaktās zināšanas, ne mazāk būtiskas ir arī komunikācijas prasmes. Cilvēki nedodas uz aptieku pēc zālēm vien! Pie farmaceita ikdienā cilvēki vēršas pēc padoma un ieteikuma, uztic savus satraukumus un bažas. Tādēļ farmaceitam ir jābūt gatavam palīdzēt un atrisināt jebkuru problēmu, lai cik grūta tā būtu, vienlaikus esot taktiskam, atbalstošam un draudzīgam.

Emocionālais intelekts. Spējai būt empātiskam, pārvaldīt savas emocijas un izprast klienta noskaņojumu ir būtiska loma farmaceita darba ikdienā. Ir svarīgas tādas īpašības kā sabiedriskums, atvērtība un vienlaikus pārliecība par savām zināšanām un spējām. Ir jāpiemīt mīlestībai pret darāmo darbu, jo visbiežāk aptiekas apmeklētājiem nepieciešams kvalificēts padoms, ieteikums, palīdzība un vienkārši uzmanība.

Spēja pilnveidot savas zināšanas. Farmācija strauji attīstās un nekad nestāv uz vietas, tādēļ farmaceiti mācās un pilnveido savas zināšanas katru dienu! Līdz ar to, ja tevi interesē aktualitātes, atrašanās informācijas centrā un tevi saista jaunākie atklājumi, jauninājumi un izmaiņas, tu spēsi novērtēt farmaceita profesijas dinamiku un nepārtraukto spēju sniegt ko jaunu un interesantu.

BENU Aptiekas farmaceits K. Čerjomuhins uzsver – farmaceita profesijai ir liela loma mūsu dzīvē. “Es mīlu savu profesiju un ikdienas darbu, jo man patīk būt vienmēr darbībā! Šajā darbā es nemitīgi pilnveidoju savas zināšanas, kā arī pilnveidojos pats!” atzīst farmaceits. “Ir liels gandarījums just, ka esmu savā vietā – saņemt paldies no saviem kolēģiem un klientiem! Turklāt farmaceita profesija viennozīmīgi nekur nepazudīs un būs pieprasīta vienmēr!”

Pasteidzies un piesakies Ēnu dienai BENU Aptiekā!

Ja tevi ir ieinteresējusi farmaceita profesija un darba ikdiena, nāc uz BENU Aptieku Ēnu dienā, kas šogad norisināsies 5. aprīlī! Pieteikties iespējams vēl tikai līdz 27. martam! Visu nepieciešamo informāciju varēs atrast Ēnu dienu mājaslapā.

Studē farmāciju un nāc strādāt BENU Aptiekā!

Ikvienam, kas vēlas studēt farmāciju un apgūt farmaceita asistenta profesiju, ir iespēja pieteikties BENU Aptiekas apmaksātām studijām. Pēc konkursa atlases uzvarētājiem tiek nodrošinātas BENU Aptiekas finansētas studijas Rīgas 1. medicīnas koledžā vai Sarkanā Krusta medicīnas koledžā farmaceita asistenta specialitātē un garantēts apmaksāts darbs BENU Aptieku tīklā gan studiju laikā, gan pēc to veiksmīgas pabeigšanas, kā arī veselības apdrošināšana. Savukārt ārpus Rīgas dzīvojošiem studentiem tiek nodrošināta apmaksāta dienesta viesnīca. Mācības šī konkursa ietvaros tiek uzsāktas septembrī, un to plānotais ilgums ir 2,5 gadi.

Šī ir lieliska iespēja, ja vēlies kļūt par farmaceita asistentu! Vairāk par pieteikšanos apmaksātām studijām, kā arī prakses un darba iespējām uzzini BENU Aptiekasmājaslapā.

Reklāmraksts