PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

10233.jpeg
Foto: pressmaster / 123RF
Ikgadējās jauno velosipēdistu sacensībās "Jauno satiksmes dalībnieku forums 2016" pirmo vietu ieguvusi Baložu vidusskolas komanda.

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) jauno velosipēdistu sacensības norisinājās Biķernieku kompleksajā sporta bāzē.

Kā ziņu aģentūru LETA informēja direkcijā, pēc uzvaras reģionos 32 komandas ar Latvijas jaunajiem un topošajiem velosipēdistiem piedalījās Latvijas finālā, kurā otro vietu ieņēma Ērģemes pamatskolas komanda "Jautrie pūčulēni". Savukārt trešajā vietā palika Kusas pamatskolas komanda "Kusa-1".

Sacensību dalībniekiem bija jāatbild uz jautājumiem par ceļu satiksmes noteikumiem un satiksmes drošību, jāprot sniegt pirmā medicīniskā palīdzība, jāpārzina velosipēda uzbūve, kā arī jāveic praktiskā braukšana.

Izcīnot pirmo vietu Latvijas finālā, Baložu vidusskolas komanda ieguva ceļazīmi uz Eiropas Jauno satiksmes dalībnieku sacensību lielo finālu, kas no 15. līdz 18. septembrim norisināsies Čehijā.

CSDD katru gadu ar īpašām sacensībām jaunajiem velosipēdistiem veicina drošību uz ceļiem. Jauno satiksmes dalībnieku forumu organizē CSDD, sadarbojoties ar Valsts izglītības satura centru un Latvijas Automoto biedrību (LAMB).